autor:

eugenia pavlenco

» » Aluaturi si Foietaje

crenvusti in aluat

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas drojdia cu laptele, pana cand se topeste drojdia.


Se pun celelate ingrediente, se formeaza un aluat moale, se pune la frigider pana dimineata.


Dimineata se scoate din frigider, se lasa putin la temperatura camerei, apoi se formeaza lipii. Pe fiecare lipie se pune un crenvust sau o jumatate.


Se lasa sa se odihneasca 5-10 min, se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Un pachetel de drojdie
  • 1 pahar lapte
  • 7 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri cu varf de smantana
  • aproximativ 3,5 pahare de faina
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 0.5 lingurita de sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de eugenia pavlenco

Prajitura "Noaptea venetiana"

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

489 voturi    81 comentarii
1h 30 min
Prajituri

rulada din carne

Ardeii capia sunt umpluti cu branza cu verdeata, cum se face de obicei. Carnea tocata se amesteca

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

pui cu masline

Se ia un pui, se imparte in 8 bucati. eu prefer sa-l fac din pulpe superioare si inferioare si

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta un aluat mai tare. Se unge presa cu grasime pentru a nu se lipi. Se fac bilute

1 vot    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Varzar impletit

Varzar impletit

Pentru inceput se pregateste aluatul. Faina se pune intr-un recipient, iar in mijlocul ei se toarna drojdia (pe care am pus-o intr-un

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje