autor:

eugenia pavlenco

» » Aluaturi si Foietaje

crenvusti in aluat

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Un pachetel de drojdie, 1 pahar lapte, 7 linguri de ulei de floarea soarelui, 2 linguri cu varf de smantana, aproximativ 3,5 pahare de faina, 1 lingura de zahar pudra, 0.5 lingurita de sare

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas drojdia cu laptele, pana cand se topeste drojdia.


Se pun celelate ingrediente, se formeaza un aluat moale, se pune la frigider pana dimineata.


Dimineata se scoate din frigider, se lasa putin la temperatura camerei, apoi se formeaza lipii. Pe fiecare lipie se pune un crenvust sau o jumatate.


Se lasa sa se odihneasca 5-10 min, se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Un pachetel de drojdie
  • 1 pahar lapte
  • 7 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri cu varf de smantana
  • aproximativ 3,5 pahare de faina
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 0.5 lingurita de sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de eugenia pavlenco

Prajitura "Noaptea venetiana"

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

509 voturi    82 comentarii
1h 30 min
Prajituri

rulada din carne

Ardeii capia sunt umpluti cu branza cu verdeata, cum se face de obicei. Carnea tocata se amesteca

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

pui cu masline

Se ia un pui, se imparte in 8 bucati. eu prefer sa-l fac din pulpe superioare si inferioare si

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Aluatul l-am facut la masina de paine iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. La finalul programului am scos

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec

Chec

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul, restul de zahar

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje