autor:

eugenia pavlenco

» » Aluaturi si Foietaje

crenvusti in aluat

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas drojdia cu laptele, pana cand se topeste drojdia.


Se pun celelate ingrediente, se formeaza un aluat moale, se pune la frigider pana dimineata.


Dimineata se scoate din frigider, se lasa putin la temperatura camerei, apoi se formeaza lipii. Pe fiecare lipie se pune un crenvust sau o jumatate.


Se lasa sa se odihneasca 5-10 min, se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Un pachetel de drojdie
  • 1 pahar lapte
  • 7 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri cu varf de smantana
  • aproximativ 3,5 pahare de faina
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 0.5 lingurita de sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de eugenia pavlenco

Prajitura "Noaptea venetiana"

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

489 voturi    81 comentarii
1h 30 min
Prajituri

rulada din carne

Ardeii capia sunt umpluti cu branza cu verdeata, cum se face de obicei. Carnea tocata se amesteca

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

pui cu masline

Se ia un pui, se imparte in 8 bucati. eu prefer sa-l fac din pulpe superioare si inferioare si

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine din aluat neframantat

Paine din aluat neframantat

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea. Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care se adauga lingura de miere, se amesteca

21 voturi    15 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Turte umplute

Turte umplute

Cernem faina intr-un bol. Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva. Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea. Incepem

5 voturi    9 comentarii
1h 25 min
Aluaturi si Foietaje