autor:

eugenia pavlenco

» » Aluaturi si Foietaje

crenvusti in aluat

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Un pachetel de drojdie, 1 pahar lapte, 7 linguri de ulei de floarea soarelui, 2 linguri cu varf de smantana, aproximativ 3,5 pahare de faina, 1 lingura de zahar pudra, 0.5 lingurita de sare

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas drojdia cu laptele, pana cand se topeste drojdia.


Se pun celelate ingrediente, se formeaza un aluat moale, se pune la frigider pana dimineata.


Dimineata se scoate din frigider, se lasa putin la temperatura camerei, apoi se formeaza lipii. Pe fiecare lipie se pune un crenvust sau o jumatate.


Se lasa sa se odihneasca 5-10 min, se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

8 voturi    16 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

mamaliguta rapida

Se adauga ingredientele,se pune capacul.se fierbe la foc minim.

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Un pachetel de drojdie
  • 1 pahar lapte
  • 7 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri cu varf de smantana
  • aproximativ 3,5 pahare de faina
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 0.5 lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco

Prajitura "Noaptea venetiana"

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

527 voturi    84 comentarii
1h 30 min
Prajituri

rulada din carne

Ardeii capia sunt umpluti cu branza cu verdeata, cum se face de obicei. Carnea tocata se amesteca

11 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

pui cu masline

Se ia un pui, se imparte in 8 bucati. eu prefer sa-l fac din pulpe superioare si inferioare si

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Blat: Intr-un castron cerui faina impreuna cu amestecul pt. crescut (drojdie cu apa). Topesti margarina intr-un vas introdus in cuptorul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu cascaval si chimen

Saleuri cu cascaval si chimen

Faina se cerne impreuna cu praful de copt , untul rece se taie cubulete si se incorporeaza in faina . Intr-un castron se bat ouale,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje