autor:

Luana

» » , Aperitive cu peste, Mancaruri cu peste

Creveti pane

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine crevetii sub jet de apa rece,se lasa sa se scurga si se despica pe burta pana la codita.


Se bat ouale,se adauga faina in ploaie,pesmetul,parmezanul,usturoi,patrunjelul verde si se amesteca pana obtinem o pasta destul de lichida.


Se sareaza si pipareaza dupa gust.


Se pun crevetii in amestecul obtinut(ca la snitele) dupa care se prajesc pana devin aurii in ulei incins(se pot praji la fripteuza,in tigaie sau la cuptor).


Se servesc cu zeama de lamaie sau cu un amestec de sos de rosii,1 lingurita zahar si hrean razuit fin.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 15 creveti mari cu tot cu codita
  • fierti
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan
  • jumatate de lingurita usturoi granulat
  • 1 lingura patrunjel verde tocat fin
  • sare, dupa gust
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Luana

Strudel cu pere,branza cedar,seminte si nuci

Incalzim cuptorul la 190C. Amestecam perele,cascavalul,zeama de lamaie,zaharul si scortisoara.Adaugam

3 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Fajitas cu carne de pui si cascaval

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie.Adaugam pieptul de pui taiat fasii si lasam la prajit pana

0 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne

Mini turtite in crusta de cartofi piure

Se fierb cartofii in apa cu sare.Cand sunt fierti se scurg de apa in care au fiert,se adauga crema

6 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Creveti cu unt, usturoi si cus-cus

Creveti cu unt, usturoi si cus-cus

Am tocat ceapa marunt (binenteles dupa ce a fost curatata si spalata in prealabil) si 6 catei de usturoi mai maricei, atat cat sa adun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Se taie prazul oblic in bucati potrivite. Pestele bine scurs se presara cu diverse condimente si putin ulei de masline dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste