Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Creveti serviti cu piure de cartof dulce si sos de vin

Ingrediente

  • 5-7 creveti,
  • 2 cartofi dulci de marime potrivita,
  • Icre rosii,
  • Germeni de ceapa sau ridichie, decor,
  • busuioc, marar, patrunjel,
  • Curry,
  • Cognac,
  • 1 Ceapa,
  • 50 ml de vin,
  • Unt,
  • curcuma, smantana lichida,

Mod de preparare

Se pun cartofi la copt, ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam amestecam unt, sare si un praf de curry, amestecam bine sa nu aibe aglomerari si lasam in asteptare. Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru inlaturarea surplusului de apa.

Incingem o tigaie non aderenta in care punem ulei si unt si adaugam crevetii, lasandu-i sa se soteze pe ambele parti, adaugam o putin cognac si flambam, dupa care ii scoatem si ii lasam in asteptare.

Pregatim doua sosuri de verdeturi si de vin cu curcuma. Pregatim verdeturile(busuioc, patrunjel, marar, la alegerea voastra), le spalam si le tocam bine, le punem intr-un mojar mare, adaugam un praf de sare si le vom omogeniza bine, dupa care adaugam ulei de masline, amestecam si asezonam. Sosul de vin: curatam ceapa si o tocam marunt, punem unt si ulei,adaugam ceapa, o lasam pana va deveni translucida, adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul, asezonam, adaugam un sfert de lingurita de curcuma(turmenic) si putina smantana lichida. Punem sosul in blender, blendam si strecuram. Trecem la decorarea farfuriei din sosul de vin care va fi un pic mai vascos, tragem o linie, aranjam piureul intr-un cerc mic, facem 4-5 cercuri de piure, peste acestea adaugam creveti. Pe linia de sos de vin punem icrele. Decoram cu germeni de ceapa sau de ridichie si stropim cu dressing de verdeturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise