autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Crochete de cartofi de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se piseaza bine.


Se dizolva drojdia de bere in apa calduta. Drojdia dizolvata, margarina, faina, se dauga peste cartofi.


Se framanta compozitia pana se omogenizeaza.


Se modeleaza mingiute care se lasa sa creasca 15 - 20 minute la loc cald.


Se prajesc in ulei incins pana se umfla si se rumenesc frumos. Dupa preferinta, se presara cimbru si se servesc cu felii de rosii.


Pofta buna!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    O bunatate...

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Ce bune trebuie sa fie.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Foarte bun,mi-ai dat o idee.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Bun,bun..............

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Si aceasta reteta mi se pare interesanta. Bravo, Mariana!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 30 g drojdie de bere
  • 1 lingură de margarină
  • 150 g făină
  • sare
  • cimbru
  • ulei pentru prăjit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mariana scarlat

Snitele de soia - de post

Şniţelele se fierb în apă circa 15 minute. În apa se pot adauga usturoi, piper, cimbru,

32 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de post

Paine cu lapte

Pentru aceasta reteta am folosit masina de facut paine. In masina de paine se pun ingredientele

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

5 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Fasole batuta

Fasole batuta

Preparare Fasolea se lasa la inmuiat in apa rece 3-4 ore. Se spala si se pune la fiert; dupa ce da in 2-3 clocote se arunca apa si

12 voturi    10 comentarii
2h
Retete de post
Batoane energizante cu fructe (raw-vegane)

Batoane energizante cu fructe (raw-vegane)

Cantitati nu va dau de data asta, eu am pus totul din ochi, singura conditie e sa fie ceva mai multe curmale fiindca acestea vor da

2 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de post