autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Crochete de cartofi de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg cartofi, 30 g drojdie de bere, 1 lingură de margarină, 150 g făină, sare, cimbru, ulei pentru prăjit

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se piseaza bine.


Se dizolva drojdia de bere in apa calduta. Drojdia dizolvata, margarina, faina, se dauga peste cartofi.


Se framanta compozitia pana se omogenizeaza.


Se modeleaza mingiute care se lasa sa creasca 15 - 20 minute la loc cald.


Se prajesc in ulei incins pana se umfla si se rumenesc frumos. Dupa preferinta, se presara cimbru si se servesc cu felii de rosii.


Pofta buna!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    O bunatate...

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Ce bune trebuie sa fie.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Foarte bun,mi-ai dat o idee.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Bun,bun..............

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Si aceasta reteta mi se pare interesanta. Bravo, Mariana!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 30 g drojdie de bere
  • 1 lingură de margarină
  • 150 g făină
  • sare
  • cimbru
  • ulei pentru prăjit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mariana scarlat

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune

Se pune pe foc o oală cu 3-4l de apă, cu boabele de piper și frunzele de dafin. Când fierbe se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

3 voturi    2 comentarii
30 min
Inghetate

Parfe cu ciocolată, vanilie și ness ALINA

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

0 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Fasole batuta cu ceapa calita

Fasole batuta cu ceapa calita

Fasolea o punem peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam asa de 2 ori). Adaugam si a treia

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de post
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post