autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Crochete de cartofi de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg cartofi, 30 g drojdie de bere, 1 lingură de margarină, 150 g făină, sare, cimbru, ulei pentru prăjit

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se piseaza bine.


Se dizolva drojdia de bere in apa calduta. Drojdia dizolvata, margarina, faina, se dauga peste cartofi.


Se framanta compozitia pana se omogenizeaza.


Se modeleaza mingiute care se lasa sa creasca 15 - 20 minute la loc cald.


Se prajesc in ulei incins pana se umfla si se rumenesc frumos. Dupa preferinta, se presara cimbru si se servesc cu felii de rosii.


Pofta buna!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    O bunatate...

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Ce bune trebuie sa fie.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Foarte bun,mi-ai dat o idee.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Bun,bun..............

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Si aceasta reteta mi se pare interesanta. Bravo, Mariana!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 30 g drojdie de bere
  • 1 lingură de margarină
  • 150 g făină
  • sare
  • cimbru
  • ulei pentru prăjit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de mariana scarlat

Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

2 voturi    2 comentarii
30 min
Inghetate

Parfe cu ciocolată, vanilie și ness ALINA

Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate

0 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate

Salata de cruditati cu maioneza de post

Intai prepar maioneza. Zdrobesc cartofii copti cu o furculita sau cu presa de cartofi, adaug o lingura

5 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Frigarui cu peste (salau/somon) file

Frigarui cu peste (salau/somon) file

In loc de salau puteti folosi si somon file, eu am ales sa pregatesc frigaruile cu salau. Bucatile mai groase de peste (de pe spate)

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive