autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete de cartofi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1/2 kg cartofi, sare, piper, 50 gr. unt, o ceasca smantana, 2-3 galbenusuri, faina, ou batut, ulei, permet, untura pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Din 1/2 kilogram de cartofi se face piure (cartofii se pun la copt, se rup in doua si cu o lingurita de scoate miezul, se freaca cat e fierbinte cu o lingura de lemn, se adauga sare, piper, 50 gr. unt; se amesteca mereu si apoi se adauga o ceasca de smantana si 2-3 galbenusuri.) Dupa ce s-a racorit se rastoarna pasta pe fund, se imparte in bucati de marime egala, si din fiecare bucata se fac mici crochete, de grosimea carnatilor obisnuiti si lungi cat degetul.


Se dau prin faina, apoi in ou batut cu putin ulei si, in sfarsit, in pesmete.


Se prajesc in untura fierbinte.


Se servesc cu orice legume.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Imi place !

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Sa ne traiesti cartofule de aur! Bravo La multi ani si un An Nou 2010 Gustos si santos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Imi plac la nebunie...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • 50 gr. unt
  • o ceasca smantana
  • 2-3 galbenusuri
  • faina
  • ou batut
  • ulei
  • permet
  • untura pentru prajit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciocanele de pui cu legume.

Ciocanele de pui cu legume.

Toate ingredientele sant puse impreuna deci ne trebuie o tigaie mai inalta. Punem tigaia la incins cu ulei si pasta de ardei iute. Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Frigarui in sos (Schaschlik)

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust (eu am folosit doar boia, piper si

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi