autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete de cartofi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1/2 kg cartofi, sare, piper, 50 gr. unt, o ceasca smantana, 2-3 galbenusuri, faina, ou batut, ulei, permet, untura pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Din 1/2 kilogram de cartofi se face piure (cartofii se pun la copt, se rup in doua si cu o lingurita de scoate miezul, se freaca cat e fierbinte cu o lingura de lemn, se adauga sare, piper, 50 gr. unt; se amesteca mereu si apoi se adauga o ceasca de smantana si 2-3 galbenusuri.) Dupa ce s-a racorit se rastoarna pasta pe fund, se imparte in bucati de marime egala, si din fiecare bucata se fac mici crochete, de grosimea carnatilor obisnuiti si lungi cat degetul.


Se dau prin faina, apoi in ou batut cu putin ulei si, in sfarsit, in pesmete.


Se prajesc in untura fierbinte.


Se servesc cu orice legume.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Imi place !

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Sa ne traiesti cartofule de aur! Bravo La multi ani si un An Nou 2010 Gustos si santos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Imi plac la nebunie...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • 50 gr. unt
  • o ceasca smantana
  • 2-3 galbenusuri
  • faina
  • ou batut
  • ulei
  • permet
  • untura pentru prajit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Platou taranesc

Platou taranesc

Pentru o masa de pranza de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate si condimentate, invelite in felii de

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei prajiti

Dovlecei prajiti

Acest fel de mancare poate fi consumat ca atare, la masa de pranz. Dar la fel de bine poate constitui o garnitura, in functie de preferinte. Portii:

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi