Tort Diplomat - varianta mea

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Tort Diplomat - varianta mea

Ingrediente

  • 1 kg frisca vegetala Hulala+250 gr pt ornat
  • 1 compot de cocktail din diferite fructe
  • kiwi pentru ornat
  • 4 oua
  • 400g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 4 plicuri gelatina
  • 100g stafide

Mod de preparare

Se bate frisca si se pune la rece.Se separa ouale si se bat albusurile cu 200 gr de zahar,apoi se freaca galbenusurile cu restul de zahar.Se taie fructele din compot marunt.Se pune gelatina in 100 gr apa rece, se lasa 10 min, apoi se adauga zeama de la compot si se pune pe foc mic si se amesteca pana se topeste (atentie, sa nu fiarba!! ), se da la o parte.Se amesteca frisca cu galbenusurile,albusurile si fructele,apoi se adauga gelatina,zaharul vanilat,esenta,zeama de lamaie si stafidele.Se pune intr-o cratita tapetata cu folie si se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa ce se da folia la o parte. Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise