Curcan cu lămâie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Curcan cu lămâie

Ingrediente

  • 2 pulpe de curcan (de al un curcan de 4 kg)
  • o lămâie tăiată felii
  • un mănunchi de cimbru uscat
  • 2 linguriţe cu vârf de curry
  • sare
  • o pungă pentru copt
  • hărtie pentru copt
  • Cartofi piuere:
  • 2 kg de cartofi
  • 70 g de unt
  • o cană de lapte
  • sare
  • Legume scăzute:
  • Un strop de ulei
  • O pungă de fasole verde congelată (200g)
  • Un ardei galben şi unui verde
  • Un ardei capia roşu
  • Cimbru uscat mărunţit
  • Frunze de leuştean uscat şi mărunţit
  • O linguriţă de curry măcinat
  • sare

Mod de preparare

Curcan cu lămâie:

Se ia o tavă care se tapetează cu hărtie de copt şi se prgăteşte punga pentru copt.

Se iau pulpele de curcan şi se înfăşoară capetele pulpelor cu staniol, după care se aşează frumos în punga petru copt. Peste pulpele de curcan din pungă se presară sare, curry măcinat şi se mai pun feliile de lămâie şi mănunchiul de cimbru, după care se leagă gura pungii de copt în jurul capetelor de pulpă şi se aşează în cuptor.

Cartofi piuere:

Se curăţă 2 kg de cartofi şi se taie potrivit pentru piure. După ce s-au fiert cartofii în apă cu sare, se pisează şi se amestecă bine cu untul şi laptele.

Legume scăzute:

Se ia o tigaie şi se încinge un strop de ulei la foc mic.

Cei doi ardei (cel galben şi cel verde se taie cuburi mari) şi se pun în tigaie să se călească puţin.

Se desface pnguţa de fasole verde şi se toarnă conţinutul peste ardeii din tigaie.

Se adaugă şi mirodeniile: cimbrul uscat şi mărunţit, leuşteanul uscat şi mărunţit, praful de curry, sarea. Se amestecă şi se lasă la foc potrivit cam 10 minute. După ce aţi luat tigaia de e foc, adăugaţi ardeiul capia tăiat rondele şi amestecaţi fin cu restul legumelor.

Se serveşte precum puteţi vedea în figura alăturată.

Poftă bună!

P.S. Ce am gatit eu a avut un success nebun!

Reteta este de pe blogul meu: http://deliciul-casei.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise