autor:

autor

» » Fripturi

Curcan la cuptor

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Curcanul se curata, se spala, se freca cu sare si boia, se presara cu piper. In interiorul curcanului se introduc merele intregi, curatate de coaja.


Untura se topeste si calduta se amesteca cu vin si apa. Curcanul se aranjeaza pe o tava, o parte din amestecul apa. Vinul si untura se toarna peste el, restul se pastreaza si din 15 in 15 min se unge curcanul cu acest amestec.


Se tine la cuptor circa 60-70 min.


Se serveste cu cartofi piure.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

93 voturi

Ingrediente

  • 2,500 curcan
  • 4 mere
  • 7 g piper
  • 20 g boia dulce
  • 100 g untura
  • 50 g sare
  • 150 ml vin alb
  • 200 ml apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

2 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi

Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Am vazut un “rack of ribs” sau niste coaste bestiale de porc intr-o vitrina la o macelarie

0 voturi    1 comentariu
45 min
Fripturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Cosulete din muschiulet de porc afumat

Cosulete din muschiulet de porc afumat

Se fac 6 cosulete din aluminu, care se impatureste in patru sa fie mai gros. Se pun feliile de de muschiulet in juru aluminului

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase si poti combina mai multe arome

16 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi