autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

CUS - CUS

Autor: Pruteanu Dana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Pruteanu Dana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
cus-cus:, 1 cutie cus-cus Agnesi, 5 linguri de ulei de masline, 500 ml apa, 2 lingurite de sare, Sosul:, 400 gr sos tomate, 1 pliculet de cimbru, 1 legatura marar, 1 legatura de patrunjel, 1kg carne de miel sau oaie( puteti pune si carne de pui, vita sau purcel), 3 lingurite de curry, 4 ardei grasi, 6 cepe, 6 catei de usturoi, eu pun si conopida, atunci cand gasesc :), 1 ridiche neagra potrivita (poate sa fie si ridiche alba, dar atentie cea rosie nu e buna), 2 morcovi, 2 pastarnaci, 2 radacini de patrunjel, 2 rosii, 1 lingura de zahar, sare si piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la foc impreuna cu radacinoasele taiate cubulete, dupa ce s-au fiert legumele se pune ceapa taiata julien, usturoiul, rosiile, ardeii si conopida, si se mai lasa la foc inca 30 minute, apoi se adauga sosul de tomate, curry-ul, cimbrul, o jumatate din cantitatea de marar si patrunjel verde si usturoiul. Tot acum se pune si zaharul, supa ce a dat in clocot se pune sarea si piperul ( eu personal nu prea folosesc piper). La sfarsit de adauga restul de marar si patrunjel.


Cus-cus-ul se gateste astfel:


Se pune intr-o oala la foc 500 ml apa, cu 2 lingurite de sare si cu 2 linguri de ulei de masline, pana cand da in clocot


In ceaun se pune cus-cus-ul peste care se pune apa care a clocotit, se lasa 2 minute supa care se pun inca trei linguri de ulei de masline.


Se separa cu o furculita cus-cus-ul si se pune la foc mic invartind incontinuu pentru inca trei minute.


SE adauga peste portia de cus-cus din farfurie sos dupa gust


Se serveste cald


Pofta buna
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Mar copt cu cus-cus si coacaze

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara. Se

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Friptura la cuptor cu fasole Azuki si cus-cus

Friptura se spala,se zvanta si apoi o punem intr-un bol cu jumatate ceasca de vin rosu, pentru 2

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Dificultate

Medie

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • cus-cus:
  • 1 cutie cus-cus Agnesi
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 500 ml apa
  • 2 lingurite de sare
  • Sosul:
  • 400 gr sos tomate
  • 1 pliculet de cimbru
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1kg carne de miel sau oaie( puteti pune si carne de pui
  • vita sau purcel)
  • 3 lingurite de curry
  • 4 ardei grasi
  • 6 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • eu pun si conopida
  • atunci cand gasesc :)
  • 1 ridiche neagra potrivita (poate sa fie si ridiche alba
  • dar atentie cea rosie nu e buna)
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 rosii
  • 1 lingura de zahar
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Pruteanu Dana

Un mujdei putin mai altfel

Se zdrobeste usturoiul, dupa care se adauga putina sare si se freaca pana devine pastos, apoi se

3 voturi    1 comentariu
10 min
Sosuri

PESTE LA TAVA

Se pun cele trei linguri de ulei de masline in tava si se unge tava, apoi pestele se aseaza in tava,

6 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Placinta cu branza fara aluat

Se amesteca branza de vaci cu ouale,zaharul si esentele pana devin omogene, se adauga stafidele si

10 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicios...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Ceafa de porc inabusita

Ceafa de porc inabusita

Feliile de carne le spalam bine cu apa rece, le stergem si le condimentam cu sare, piper si boia dulce. Intr-o tigaie mai mare punem

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi