autor:

brindusa

» » Supe de legume

Dal Shorva- supa de linte indiana

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Ingrediente
* 300 g linte rosie, * 4 l de apa, * 1 lingurita curcuma, * 1/2 lingurita chilli pudra, * 1 lingurita chimen pudra, * 2-3 frunze de dafin (ar trebui sa folosesc frunze de curry, dar de unde????!), * 1/4 lingurita cardamom praf, * 2 lingurite mustar boabe (alb sau negru), * 2 catei de usturoi rasi fin, * sare, piper dupa gust, * felii de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Spala bine lintea si pune-o la fiert cu urmatoarele 6 ingrediente. Fierbe la foc mic pana ce lintea este fiarta. Scoate frunzele de dafin.


Amesteca supa sau paseaz-o putin cu o lingura ca sa aibe o consistenta mai fina.


Soteza usturoiul si semintele de mustar in ulei pana se auresc. Adauga in supa si mai fierbe la foc mic 5 minute.


Scoate coaja si partea alba de pe lamai si pune cate o felie in fiecare farfurie. Pune supa deasupra si seveste-o calda cu paine.
Retete
Alte retete din Supe de legume

Supa de taietei

Intr-un castron pui oul, putina sare si 3 linguri de faina. Amesteci bine la inceput cu lingura,

8 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Solyanka

Se taie ceapa si salamul pai de 0,5 cm latime si 3 cm lungime si se prajesc in ulei. Se mesteca continuu

17 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Nerita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Arata super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Bun,bun,bun...Lintea imi place enorm..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Apetisanta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • * 300 g linte rosie
  • * 4 l de apa
  • * 1 lingurita curcuma
  • * 1/2 lingurita chilli pudra
  • * 1 lingurita chimen pudra
  • * 2-3 frunze de dafin (ar trebui sa folosesc frunze de curry
  • dar de unde????!)
  • * 1/4 lingurita cardamom praf
  • * 2 lingurite mustar boabe (alb sau negru)
  • * 2 catei de usturoi rasi fin
  • * sare
  • piper dupa gust
  • * felii de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de brindusa

Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti

* Pune zaharul, untul, laptele si cacaoa la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand

7 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Cassoulet

Ziua 1 * Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte. Ziua 2

5 voturi    2 comentarii
6h
Mancaruri cu carne

Confit de canard

* Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le

3 voturi    3 comentarii
30h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Nerita incercata !



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa cu dovlecei

Supa cu dovlecei

Carnea de pui se fierbe într-o oală cu 4 litri de apă, timp de 20-30 de minute, adunând pe parcurs spuma formată în

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Ciorba de peste cu legume

Ciorba de peste cu legume

Curatam ,spalam si taiem legumele in bucati uniforme . Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem deoparte . Ceapa solzisori ,iar

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne