autor:

brindusa

» » Supe de legume

Dal Shorva- supa de linte indiana

Autor: brindusa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spala bine lintea si pune-o la fiert cu urmatoarele 6 ingrediente. Fierbe la foc mic pana ce lintea este fiarta. Scoate frunzele de dafin.


Amesteca supa sau paseaz-o putin cu o lingura ca sa aibe o consistenta mai fina.


Soteza usturoiul si semintele de mustar in ulei pana se auresc. Adauga in supa si mai fierbe la foc mic 5 minute.


Scoate coaja si partea alba de pe lamai si pune cate o felie in fiecare farfurie. Pune supa deasupra si seveste-o calda cu paine.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Nerita incercata !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Arata super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

    Bun,bun,bun...Lintea imi place enorm..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Apetisanta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • * 300 g linte rosie
  • * 4 l de apa
  • * 1 lingurita curcuma
  • * 1/2 lingurita chilli pudra
  • * 1 lingurita chimen pudra
  • * 2-3 frunze de dafin (ar trebui sa folosesc frunze de curry
  • dar de unde????!)
  • * 1/4 lingurita cardamom praf
  • * 2 lingurite mustar boabe (alb sau negru)
  • * 2 catei de usturoi rasi fin
  • * sare
  • piper dupa gust
  • * felii de lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de brindusa

Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti

* Pune zaharul, untul, laptele si cacaoa la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand

7 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Cassoulet

Ziua 1 * Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte. Ziua 2

5 voturi    2 comentarii
6h
Mancaruri cu carne

Confit de canard

* Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le

3 voturi    3 comentarii
30h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Nerita incercata !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete. Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem

0 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa de legume cu bacon afumat

Supa de legume cu bacon afumat

Mai intai curatam toate legumele si le spalam. Ceapa o tocam solzisori, iar restul legumelor le trecem prin robot, dar nu le maruntim

6 voturi    6 comentarii
50 min
Supe de legume