autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

Desert cu spuma de capsuni

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bate frisca cu zaharul pudra la inceput la viteza moderata si apoi la viteza mare; se adauga coaja rasa de lamaie si portocal, sucul de lamie si vanilia; se lasa la rece pana pregatim capsunile.


Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in sferturi, pastrand cateva pentru decor.


Se mixeaza pana obtinem un piureu.


Se adauga piureul de capsuni la crema de frisca si se amesteca folosind blenderul la viteza cea mai mica.


Se inmoaie cate un piscot de sampanie rupt in bucatele( cate unul pentru fiecare cupa) in suc de portocale si se aseaza pe baza cupelor.


Se aseaza in fiecare cupa cate un piscot intreg si se toarna spuma de capsuni.


Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta verde.


Pofta buna!


Reteta pentru crema de capsuni am gasit-o pe acest blog:


http://cucina.jugariu.ro/2011/05/12/reteta-de-mousse-de-capsuni/

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stela Nastase , 15 mai 2014

    Chiar potrivit in perioada asta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Un deliciu...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

    Multumesc Ramo!Si in plus nu se formeaza lichid la baza ca si la spuma de capsuni care se face cu albusuri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • -100 grame piscoturi de sampanie
  • -400 grame capsuni
  • -150 grame zahar pudra
  • -200 ml frisca lichida
  • -coaja rasa de la o lamie
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • -coaja rasa si sucul de la o portocala
  • -frunza de menta verde pentru decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Placinta cu spanac si telemea de oaie

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt. Taiem

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

"Melanzane alla Parmigiana"

Vinetele se taie pe lung in felii de cca 1,5 cm, se sareaza si se aseaza intr-o strecuratoare , punand

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene

Curcan la cuptor

Friptura de curcan Curcanul daca este congelat trebuie dezghetat lent in frigider si nu la temperatura

5 voturi    4 comentarii
4h 30 min
Retete de Pasti

Stela Nastase

Chiar potrivit in perioada asta!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Merele se curata si se dau pe razatoare. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se calesc pana scade zeama. Se lasa la

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cupcake marmorat

Cupcake marmorat

Incalzim cuptorul la 170 de grade. In bolul mixerului punem untul cu zaharul si amestecam bine pana devine cremos; apoi, se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse