autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

Desert cu spuma de capsuni

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2011

Ingrediente
-100 grame piscoturi de sampanie, -400 grame capsuni, -150 grame zahar pudra, -200 ml frisca lichida, -coaja rasa de la o lamie, -2 linguri suc de lamaie, -1 lingura esenta de vanilie, -coaja rasa si sucul de la o portocala, -frunza de menta verde pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Se bate frisca cu zaharul pudra la inceput la viteza moderata si apoi la viteza mare; se adauga coaja rasa de lamaie si portocal, sucul de lamie si vanilia; se lasa la rece pana pregatim capsunile.


Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in sferturi, pastrand cateva pentru decor.


Se mixeaza pana obtinem un piureu.


Se adauga piureul de capsuni la crema de frisca si se amesteca folosind blenderul la viteza cea mai mica.


Se inmoaie cate un piscot de sampanie rupt in bucatele( cate unul pentru fiecare cupa) in suc de portocale si se aseaza pe baza cupelor.


Se aseaza in fiecare cupa cate un piscot intreg si se toarna spuma de capsuni.


Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta verde.


Pofta buna!


Reteta pentru crema de capsuni am gasit-o pe acest blog:


http://cucina.jugariu.ro/2011/05/12/reteta-de-mousse-de-capsuni/

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stela Nastase , 15 mai 2014

    Chiar potrivit in perioada asta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Un deliciu...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

    Multumesc Ramo!Si in plus nu se formeaza lichid la baza ca si la spuma de capsuni care se face cu albusuri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • -100 grame piscoturi de sampanie
  • -400 grame capsuni
  • -150 grame zahar pudra
  • -200 ml frisca lichida
  • -coaja rasa de la o lamie
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • -coaja rasa si sucul de la o portocala
  • -frunza de menta verde pentru decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Papanasi fierti

Preparare Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia. Se

2 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse

Prajitura Izaura

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare; se adauga treptat zaharul si se bate bine cu

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Tort cu crema de cacao si cafea

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza

65 voturi    17 comentarii
4h
Retete de Pasti

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine totul cu un tel. Adaugam branza sfaramata

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Pascute cu branza

Pascute cu branza

Aluatul: Scoateti de seara toate ingredientele la temperatura camerei. Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la dizolvare. Oul

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse