autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

Desert cu spuma de capsuni

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2011

Ingrediente
-100 grame piscoturi de sampanie, -400 grame capsuni, -150 grame zahar pudra, -200 ml frisca lichida, -coaja rasa de la o lamie, -2 linguri suc de lamaie, -1 lingura esenta de vanilie, -coaja rasa si sucul de la o portocala, -frunza de menta verde pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Se bate frisca cu zaharul pudra la inceput la viteza moderata si apoi la viteza mare; se adauga coaja rasa de lamaie si portocal, sucul de lamie si vanilia; se lasa la rece pana pregatim capsunile.


Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in sferturi, pastrand cateva pentru decor.


se mixeaza pana obtinem un piureu.


Se adauga piureul de capsuni la crema de frisca si se amesteca folosind blenderul la viteza cea mai mica.


Se inmoaie cate un piscot de sampanie rupt in bucatele( cate unul pentru fiecare cupa) in suc de portocale si se aseaza pe baza cupelor.


Se aseaza in fiecare cupa cate un piscot intreg si se toarna spuma de capsuni.


Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta verde.


Pofta buna!


Reteta pentru crema de capsuni am gasit-o pe acest blog:


http://cucina.jugariu.ro/2011/05/12/reteta-de-mousse-de-capsuni/
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Se caramelizeaza 2 cani de zahar,pana prinde o culoare frumoasa,apoi se distribuie uniform pe peretii

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Galuste cu caise

Se firb cartofii in coaja. Se curata si de piseaza. Se amesteca cu 200 grame de faina, 150 grame

9 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stela Nastase , 15 mai 2014

    Chiar potrivit in perioada asta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Un deliciu...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

    Multumesc Ramo!Si in plus nu se formeaza lichid la baza ca si la spuma de capsuni care se face cu albusuri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • -100 grame piscoturi de sampanie
  • -400 grame capsuni
  • -150 grame zahar pudra
  • -200 ml frisca lichida
  • -coaja rasa de la o lamie
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • -coaja rasa si sucul de la o portocala
  • -frunza de menta verde pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11

Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga

4 voturi    1 comentariu
25 min
Aperitive

Bomboane Raffaello 1

Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf

4 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Bomboane Raffaello 2

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse