autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

Desert cu spuma de capsuni

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bate frisca cu zaharul pudra la inceput la viteza moderata si apoi la viteza mare; se adauga coaja rasa de lamaie si portocal, sucul de lamie si vanilia; se lasa la rece pana pregatim capsunile.


Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in sferturi, pastrand cateva pentru decor.


Se mixeaza pana obtinem un piureu.


Se adauga piureul de capsuni la crema de frisca si se amesteca folosind blenderul la viteza cea mai mica.


Se inmoaie cate un piscot de sampanie rupt in bucatele( cate unul pentru fiecare cupa) in suc de portocale si se aseaza pe baza cupelor.


Se aseaza in fiecare cupa cate un piscot intreg si se toarna spuma de capsuni.


Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta verde.


Pofta buna!


Reteta pentru crema de capsuni am gasit-o pe acest blog:


http://cucina.jugariu.ro/2011/05/12/reteta-de-mousse-de-capsuni/

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stela Nastase , 15 mai 2014

    Chiar potrivit in perioada asta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Un deliciu...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

    Multumesc Ramo!Si in plus nu se formeaza lichid la baza ca si la spuma de capsuni care se face cu albusuri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • -100 grame piscoturi de sampanie
  • -400 grame capsuni
  • -150 grame zahar pudra
  • -200 ml frisca lichida
  • -coaja rasa de la o lamie
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • -coaja rasa si sucul de la o portocala
  • -frunza de menta verde pentru decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Fasole batuta

Preparare Fasolea se lasa la inmuiat in apa rece 3-4 ore. Se spala si se pune la fiert; dupa ce

12 voturi    10 comentarii
2h
Retete de post

Prajitura amandina

Blatul Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc . Galbenusurile

40 voturi    18 comentarii
3h
Prajituri

“Labaneh” cu ierburi aromate

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca

6 voturi    5 comentarii
48h
Aperitive cu brinza

Stela Nastase

Chiar potrivit in perioada asta!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Churros cu crema de vanilie

Churros cu crema de vanilie

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare. Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Cand apa clocoteste,

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Briose cu capsuni

Briose cu capsuni

Se pregateste intai amestecul pentru frosting astfel incat sa aiba timp sa se raceasca. Se poate face seara si se depozitateaza in frigider

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse