autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

Desert cu spuma de capsuni

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2011

Ingrediente
-100 grame piscoturi de sampanie, -400 grame capsuni, -150 grame zahar pudra, -200 ml frisca lichida, -coaja rasa de la o lamie, -2 linguri suc de lamaie, -1 lingura esenta de vanilie, -coaja rasa si sucul de la o portocala, -frunza de menta verde pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Se bate frisca cu zaharul pudra la inceput la viteza moderata si apoi la viteza mare; se adauga coaja rasa de lamaie si portocal, sucul de lamie si vanilia; se lasa la rece pana pregatim capsunile.


Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in sferturi, pastrand cateva pentru decor.


Se mixeaza pana obtinem un piureu.


Se adauga piureul de capsuni la crema de frisca si se amesteca folosind blenderul la viteza cea mai mica.


Se inmoaie cate un piscot de sampanie rupt in bucatele( cate unul pentru fiecare cupa) in suc de portocale si se aseaza pe baza cupelor.


Se aseaza in fiecare cupa cate un piscot intreg si se toarna spuma de capsuni.


Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta verde.


Pofta buna!


Reteta pentru crema de capsuni am gasit-o pe acest blog:


http://cucina.jugariu.ro/2011/05/12/reteta-de-mousse-de-capsuni/

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stela Nastase , 15 mai 2014

    Chiar potrivit in perioada asta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Un deliciu...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

    Multumesc Ramo!Si in plus nu se formeaza lichid la baza ca si la spuma de capsuni care se face cu albusuri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • -100 grame piscoturi de sampanie
  • -400 grame capsuni
  • -150 grame zahar pudra
  • -200 ml frisca lichida
  • -coaja rasa de la o lamie
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • -coaja rasa si sucul de la o portocala
  • -frunza de menta verde pentru decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Bomboane Raffaello 1

Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Bomboane Raffaello 2

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Intai de toate am pregatit clatitele. Am mixat ouale cu laptele, uleiul, sarea si faina (cam 10 linguri). In tigaia pentru clatite,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Rulada de cacao cu branza dulce

Rulada de cacao cu branza dulce

Umplutura: Intr-un bol se mixeaza branza cu oul,sarea, zaharul,zaharul vanilat si smantana .La sfarsit se adauga stafidele care au

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse