1.Se face un aluat fraged din unt/margarina Rama , faina, zahar si 2 linguri scortisoara.Se tine la rece o jumatate de ora.
2.Se incalzeste cuptorul.
3.Se bate frisca Hulala cu putin zahar pudra (2 linguri), se amesteca cu bucatele de pepene galben si se paseaza bine totul.Se obtine o crema verzuie galbuie.Se tine la rece.
4.Aluatul se intinde pe masa de lucru presarata cu faina, se face o foaie subtire, se taie fasii lungi.Folosim tava cu forme de briose. N ungem fiindca aluatul contine unt si nu e nevoie.Intindem cate o fasie lunga de aluat astfel incat sa ne iasa o palarie.Repetam pana terminam aluatul.Lasam sa se coaca pana se rumeneste.Le scoatem cu grija sa nu le rupem si le lasam sa se raceasca.Le pudram reci cu zahar pudra.
5.Amestecam cupa de sampanie rece cu crema de frisca cu pepene verde.
6.Se taie bananele rondele mari.Se umplu palariile cu un strat de rondele de banana, apoi un strat de cirese, apoi se toarna crema de pepene cu sampanie si deasupra punem iar o cireasa.
7.Le servim pe o farfurie alba sau neagra /rosie, pe care o pudram cu zahar pudra prin strecuratoare daca e rosie/neagra, sau cu scortisoara daca e alba.Decupam din hartie forma de manute mici si pudram zaharul/scortisoara peste hartie, ramanand apoi pe farfurie formele de manute.Asezam o palaria cu fructe (Fuit Hat) in mijloc si langa ea 2 bete incruscisate de scotisoara cu cacao(din comert).Trebuie servita imediat cat e rece, altfel crema inmoaie palaria si se strica aspectul.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii