autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - FASOLE VERDE PASTAI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 august 2009

Ingrediente
Ex. 2 kg fasole pastai fideluta sau lata proaspata de culoare verde,galbena sau verde cu dungi rosietice ., Pungi sau cutii din material plastic, , Fasolea verde se poate congela oparita sau nu.In ambele situatii este foarte gustoasa.Depinde de timpul pe care il aveti la dispozitie.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

50 voturi

Mod de preparare

Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregati intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi pastreaza nealterate vitaminele si aromele.


Putem congela fasole verde , mazare,frunze de vita de vie, conopida, broccoli, bame, spanac, loboda, stevie, porumb...


Pastaile se curata,se spala ,se lasa sa se scurga si se oparesc putin in apa fiarta .


Se scot in strecuratoare si se lasa sa se raceasca foarte bine.


Se pot fierbe cateva minutele si la aburi.


Fasolica verde se va ambala rupta in bucati sau intreaga in pungi sau in cutii din material plastic in portii care se vor gati o singura data.


Daca doriti sa congelati pastaile in stare cruda, neoparite,acestea se curata, se spala ,se scurg si se zvanta bine si se ambaleaza in pungi sau cutiute din material plastic.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Ghiveci de legume la borcan

Cand nu mai ai loc in congelator, si nu numai atunci, merge de minune un ghiveci la borcan. Se poate

64 voturi    5 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Salata de sfecla pentru iarna

Sfecla se spala bine de pamant, se pune la fiert in apa deja calda de preferinta, dupa care se scoate

4 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    isabella , 05 iunie 2016

    Fasolea verde congelata fara a fi oparita inainte fierbe intr-adevar foarte greu , o spun din experienta proprie insa daca se adauga sare la inceputul fierberii timpul de gatire se injumatateste .

  • Fara foto

    Nicoleta Apostol , 15 martie 2016

    fasolea verde ,trebuie oparita si apoi congelata

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

    Alexia Alina ... Nu am fiert niciodata 3 ore nici macar fasolea boabe...Iti spun din proprie experienta ca se pastreaza minunat la congelator atat oparita cat si neoparita...

    • Fara foto

      Alexia Alina , 19 octombrie 2013

      de ce nu recunoasteti ca fasolea verde congelata cruda cand o pui in ciorba nu mai fierbe ramane tot tare mie mi sa intamplat asa ceva am fiert 3 ore la ea si tot atre a ramas

    • Fara foto

      Valentina , 16 iulie 2013

      Prin oparire fasolea verde isi pierde proprietatile ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Multumesc mult...Intr-adevar este mai comod, mai practic si se pastreaza foarte bine...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      La congelator mi se pare si mie foarte bine, mai ales ca trebuie sa invatam sa mai renuntam la sarea necesara la conservare, la conservantii propiu-zisi si de ce nu? trebuie sa fim mai practice.Felicitari Valentina! (iar aparatul ala este o minune, eu nu am reusit sa gasesc unul, ca tare mi-l doresc)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Si eu oparesc pastaile apoi le pun la congelator.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      E mult mai comod si mai sigur de pus la congelator decat la sticle.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Da ,Mirey asa este ,am congelator separat cu multe sertare,plus congelatorul de la combina frigorifica este foarte incapator...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Multe mai pui la congelat!Cred ca ai un congelator foarte mare!Felicitari!

    • Fara foto

      lulucea , 22 august 2009

      Foarte corecte retetele de congelare; frunza de vita,eu,am incercat toate variantele auzite,pana cand am ramas la varianta congelata; sunt foarte bune. In legatura cu fructele,eu am pus toate felurile de fructe de padure,asa:fructele spalate scurse,le-am pus pe o tavita,distantate,sa nu se poata lipi intre ele la congelator,dupa care le-am pus in pungi;asa,mult mai usor ne vine,cand ornam un tort sau orice prajitura

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Eu congelez si stevie,loboda ,spanac si chiar frunze de tei...Imi plac mult sarmalele in frunza de stevie si frunze de tei...

    • Fara foto

      muryshor , 18 august 2009

      Si eu pun fasole pastai ptr iarna , dar in borcane si sticle largi la gura , dar acum ptr ca tot am vazut reteta dvs , am sa incerc , ptr ca este mult mai usor si am gradina plina de pastai de toate soiurile ... dar ptr mine a fost surpriza sa vad ca si vita de vie se poate pune la congelator ...chiar n am stiut ... dar oare frunzele de sfecla se pot pune ? ptr ca eu pun la saramura ptr sarmale , frunze de vita de vie , de fasole tanara si de sfecla ... sarmalele in frunza de sfecla , sunt minunate ...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Bravo Valentina,ai toata iarna fasole verde fideluta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

50 voturi

Ingrediente

  • Ex. 2 kg fasole pastai fideluta sau lata proaspata de culoare verde,galbena sau verde cu dungi rosietice .
  • Pungi sau cutii din material plastic
  • Fasolea verde se poate congela oparita sau nu.In ambele situatii este foarte gustoasa.Depinde de timpul pe care il aveti la dispozitie.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

isabella

Fasolea verde congelata fara a fi oparita inainte fierbe intr-adevar foarte greu , o spun din experienta proprie insa daca se adauga sare la inceputul fierberii timpul de gatire se injumatateste .



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata naturala din flori de mac

Dulceata naturala din flori de mac

Petalele de mac le scuturam de stamine si le punem intr-un bol incapator. adaugam zeama de lamaie peste ele si le framantam bine , astfel

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni cu banane

Gem de capsuni cu banane

Bananele se înțeleg bine cu parfumul capsunilor, nu încurcă deloc gustul ba chiar se completează bine asa ca, chiar va rog sa încercați

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi