autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - FASOLE VERDE PASTAI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregati intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi pastreaza nealterate vitaminele si aromele.


Putem congela fasole verde , mazare,frunze de vita de vie, conopida, broccoli, bame, spanac, loboda, stevie, porumb...


Pastaile se curata,se spala ,se lasa sa se scurga si se oparesc putin in apa fiarta .


Se scot in strecuratoare si se lasa sa se raceasca foarte bine.


Se pot fierbe cateva minutele si la aburi.


Fasolica verde se va ambala rupta in bucati sau intreaga in pungi sau in cutii din material plastic in portii care se vor gati o singura data.


Daca doriti sa congelati pastaile in stare cruda, neoparite,acestea se curata, se spala ,se scurg si se zvanta bine si se ambaleaza in pungi sau cutiute din material plastic.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

    Alexia Alina ... Nu am fiert niciodata 3 ore nici macar fasolea boabe...Iti spun din proprie experienta ca se pastreaza minunat la congelator atat oparita cat si neoparita...

  • Fara foto

    Alexia Alina , 19 octombrie 2013

    de ce nu recunoasteti ca fasolea verde congelata cruda cand o pui in ciorba nu mai fierbe ramane tot tare mie mi sa intamplat asa ceva am fiert 3 ore la ea si tot atre a ramas

  • Fara foto

    Valentina , 16 iulie 2013

    Prin oparire fasolea verde isi pierde proprietatile ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Multumesc mult...Intr-adevar este mai comod, mai practic si se pastreaza foarte bine...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      La congelator mi se pare si mie foarte bine, mai ales ca trebuie sa invatam sa mai renuntam la sarea necesara la conservare, la conservantii propiu-zisi si de ce nu? trebuie sa fim mai practice.Felicitari Valentina! (iar aparatul ala este o minune, eu nu am reusit sa gasesc unul, ca tare mi-l doresc)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Si eu oparesc pastaile apoi le pun la congelator.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      E mult mai comod si mai sigur de pus la congelator decat la sticle.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Da ,Mirey asa este ,am congelator separat cu multe sertare,plus congelatorul de la combina frigorifica este foarte incapator...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Multe mai pui la congelat!Cred ca ai un congelator foarte mare!Felicitari!

    • Fara foto

      lulucea , 22 august 2009

      Foarte corecte retetele de congelare; frunza de vita,eu,am incercat toate variantele auzite,pana cand am ramas la varianta congelata; sunt foarte bune. In legatura cu fructele,eu am pus toate felurile de fructe de padure,asa:fructele spalate scurse,le-am pus pe o tavita,distantate,sa nu se poata lipi intre ele la congelator,dupa care le-am pus in pungi;asa,mult mai usor ne vine,cand ornam un tort sau orice prajitura

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Eu congelez si stevie,loboda ,spanac si chiar frunze de tei...Imi plac mult sarmalele in frunza de stevie si frunze de tei...

    • Fara foto

      muryshor , 18 august 2009

      Si eu pun fasole pastai ptr iarna , dar in borcane si sticle largi la gura , dar acum ptr ca tot am vazut reteta dvs , am sa incerc , ptr ca este mult mai usor si am gradina plina de pastai de toate soiurile ... dar ptr mine a fost surpriza sa vad ca si vita de vie se poate pune la congelator ...chiar n am stiut ... dar oare frunzele de sfecla se pot pune ? ptr ca eu pun la saramura ptr sarmale , frunze de vita de vie , de fasole tanara si de sfecla ... sarmalele in frunza de sfecla , sunt minunate ...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Bravo Valentina,ai toata iarna fasole verde fideluta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

50 voturi

Ingrediente

  • Ex. 2 kg fasole pastai fideluta sau lata proaspata de culoare verde,galbena sau verde cu dungi rosietice .
  • Pungi sau cutii din material plastic
  • Fasolea verde se poate congela oparita sau nu.In ambele situatii este foarte gustoasa.Depinde de timpul pe care il aveti la dispozitie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Alexia Alina ... Nu am fiert niciodata 3 ore nici macar fasolea boabe...Iti spun din proprie experienta ca se pastreaza minunat la congelator atat oparita cat si neoparita...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Salata cu ghebe

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari si conopida in otet

Gogosari si conopida in otet

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare. Gogosarii se curata si se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi