Dobos

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
redusa
Dobos

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • -3 oua;
  • -3 linguri miere de albina;
  • -3 linguri ulei;
  • -5 linguri zahar pudra;
  • -o lingurita amoniac;
  • -coaja de lamaie,vanilie;
  • Pentru crema:
  • -250 gr smantana;
  • -un pahar zahar(200 gr)zahar pudra;
  • -4-5 linguri cacao;
  • -esenta rom;
  • -faina;
  • -un praf de sare;

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca exact ca la taitei.Se imparte coca in 7-8 parti si se intind foile exact ca la taitel.

Datorita mierii de albina coca se intinde fara ase rupe.Chiar se poate modela in tava.

Eu ca sa-mi iasa foile perfecte tai o hartie alba exact cat fundul tavii.Pun tava pe hartie,o trasez cu un creion si o tai.

Se incinge tava si se coc foile.Ele sunt coapte cand sunt putin de tot aurii.

Separat se face frisca(zaharul cu smantana)se adauga dupa gust esenta,cacao.

Se umplu foile.Se preseaza si se lasa cam 24 de ore dupa care se taie si se dau prin zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise