autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Dorada in crusta de sare a la Doinita

Autor: albinuta_eu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 03 iunie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Duminica am avut un invitati niste prieteni , mari gurmanzi si mama mea care mi-a impartasit aceasta reteta cu peste care are un deosebit succes de fiecare data. Reteta este usoara, nu iti trebuie decat 2 ingrendiente: peste ( dorada) si sare grunjoasa.Prima data cand am mancat dorada pregatita de mama mea a avut gust extraordinar si de fiecare dat imi amintesc de aceasta delicatete.


Cum procedam: curatam pestele bine de intestine si eventuala grasime , il spalam si il stergem cu un prosop uscat. Il punem in tava si il acoperim cu sare grunjoasa ( pentru 3 pesti avem nevoie de 1 kg de sare).


Bagam la cuptor pentru aproximativ 30 - 40 minute( veti observa ca sarea se coloreaza in maroniu).


Scoatem de la cuptor , spargem usor crusta de sare si mutam pestele pe o farfurie .


Se curata de piele si oase si se serveste dupa gustul fiecaruia cu granitura adecvata alaturi de:


Rosii


Broccoli


Sparanghel


Salata


Orez


Paine sau mamaliguta


Pofta buna!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Te cred ca e bun, dar era ceva mai sugestiva si o poza...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Am auzit si eu de reteta asta, dar mi-e ca iese pestele prea sarat.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Foarte bun! Am vazut si eu reteta aceasta preparata la emisiunea"Serviti, va rog!". Inca nu am incercat-o, dar cu siguranta o voi face.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Dorada
  • Sare
  • Garnitura dupa preferintele fiecaruia:
  • Rosii
  • Broccoli
  • Sparanghel
  • Salata
  • Orez
  • Paine sau mamaliguta

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de albinuta_eu

Macaroane cu branza a la Adina

Se fierb macaroanele. Dupa ce au fiert se strecoara apa si se adauga compozitia de branza+oua_zahar+ulei,amestecate

0 voturi    3 comentarii
45h
Paste si pizza

Pui cu portocale a la Adina

Incinge 2 linguri ulei intr-o tigaie. Prajeste carnea de pui pe ambele de parti, timp de 8-10 minute.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Papanasi

Se amesteca bine compozitia si se lasa asa 30'.Dupa care ne apucam sa-i facem.Sa nu va speriati ca

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Marian (Chef de cuisine)

Te cred ca e bun, dar era ceva mai sugestiva si o poza...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Mancaruri cu peste
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Intr-o cratita se toarna apa si se pune la fiert. Se pregatesc legumele spalte si curatate: morcovii-rondele, ceapa taiata marunt, cartofii-cubulete,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Scrumbie la cuptor

Scrumbie la cuptor

Scrumbiile curățate, spălate și șterse bine, se crestează pe ambele părți. În primul rând pentru a mărunți oasele

4 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste