autor:

valentina ionita

» » Aperitive

DOVLECEI CU BRANZA LA CUPTOR

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iunie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
4 dovlecei, 4 linguri ulei de masline, 200 g branza telemea, cascaval ras dupa gust, 200 ml iaurt, 2-3 linguri de smantana, sare,piper,busuioc,cimbru,dupa gust, 2-3 catei de usturoi sau dupa gust, o lingura de marar tocat foarte fin sau dupa gust, , Cantitatile se pot modifica in functie de portiile dorite...

Dificultate: Redusa Timp: 1h

34 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se spala,se taie in jumatate pe lungime si se indeparteaza semintele.


Jumatatile de dovlecei se inteapa din loc in loc cu o scobitoare (pe partea cu coaja)se aseaza pe o folie de aluminiu in tava ,se ung bine pe toate partile cu ulei amestecat cu sare, piper, busuioc, dupa gust si se presara din abundenta cu branza rasa amestecata cu cascaval ras presandu-se usor cu mana.In functie de marimea dovleceilor se coc la grill sau in cuptor in jur de 20-30 de minute,avand mare grija sa nu se inmoaie prea tare.


Se servesc stropiti cu sosul format din iaurt, smantana, mararul tocat foarte fin si usturoiul pisat.


Pofta bune!

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014

    O sa va placa cu siguranta...Sunt deliciosi...

  • Fara foto

    Decebal Iovan , 21 iulie 2014

    Sa imi spui cum au iesit... Iar daca sunt buni, sa-mi pastrezi si mie o portie ;)

  • Fara foto

    Ioana Ghe , 21 iulie 2014

    ia sa incerc!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Va multumesc mult pentru aprecierile,sfaturile si comentariile voastre...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Va multumesc mult pentru aprecierile si sfaturile voastre...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      buni si gustosi!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Grozav ! Noroc ca mai gasesc dovlecei.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Foarte bine arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Multumesc ...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Am preparat si eu aceasta reteta ,e delicioasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Multumesc...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Prezentarea este foarte reusita,felicitari,cred ca este si tare gustoasa aceasta mancare.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Cred ca e un deliciu. Am sa incerc si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Iti multumesc pentru aprecieri si incredere .Ma bucur mult de tot ca v-a placut aceasta reteta...

    • Fara foto

      gabi31415 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Am incercat si eu acesta reteta si e delicioasa , ai mei au fost incantati si au cerut 'repetir' :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

34 voturi

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 g branza telemea
  • cascaval ras dupa gust
  • 200 ml iaurt
  • 2-3 linguri de smantana
  • sare,piper,busuioc,cimbru,dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi sau dupa gust
  • o lingura de marar tocat foarte fin sau dupa gust
  • Cantitatile se pot modifica in functie de portiile dorite...

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

O sa va placa cu siguranta...Sunt deliciosi...



Adauga reteta
Chec aperitiv cu mix de legume

Chec aperitiv cu mix de legume

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume. Lasam

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive
PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

Daca spanacul este crud, de la piata, el va trebui spalat bine, se vor arunca cotoarele iar frunzele se vor pune intr-o oala cu apa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive