festivalul blogurilor gustoase

autor:

valentina ionita

» » Aperitive cu legume

DOVLECEI CU BRANZA LA CUPTOR

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Dovleceii se spala,se taie in jumatate pe lungime si se indeparteaza semintele.


Jumatatile de dovlecei se inteapa din loc in loc cu o scobitoare (pe partea cu coaja)se aseaza pe o folie de aluminiu in tava ,se ung bine pe toate partile cu ulei amestecat cu sare, piper, busuioc, dupa gust si se presara din abundenta cu branza rasa amestecata cu cascaval ras presandu-se usor cu mana.In functie de marimea dovleceilor se coc la grill sau in cuptor in jur de 20-30 de minute,avand mare grija sa nu se inmoaie prea tare.


Se servesc stropiti cu sosul format din iaurt, smantana, mararul tocat foarte fin si usturoiul pisat.


Pofta bune!

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    O bunatate...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

    Va multumesc mult pentru aprecierile,sfaturile si comentariile voastre...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

    Va multumesc mult pentru aprecierile si sfaturile voastre...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      buni si gustosi!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Grozav ! Noroc ca mai gasesc dovlecei.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Foarte bine arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Multumesc ...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Am preparat si eu aceasta reteta ,e delicioasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Multumesc...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Prezentarea este foarte reusita,felicitari,cred ca este si tare gustoasa aceasta mancare.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Cred ca e un deliciu. Am sa incerc si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Iti multumesc pentru aprecieri si incredere .Ma bucur mult de tot ca v-a placut aceasta reteta...

    • Fara foto

      gabi31415 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Am incercat si eu acesta reteta si e delicioasa , ai mei au fost incantati si au cerut 'repetir' :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 g branza telemea
  • cascaval ras dupa gust
  • 200 ml iaurt
  • 2-3 linguri de smantana
  • sare,piper,busuioc,cimbru,dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi sau dupa gust
  • o lingura de marar tocat foarte fin sau dupa gust
  • Cantitatile se pot modifica in functie de portiile dorite...

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

Ceapa,morcovul,telina si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta.Se

82 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Rosii cherry cu mac si caramel de otet balsamic

Rosii cherry cu mac si caramel de otet balsamic

1. Spalati si stergeti rosiile cu grija, astfel incat pedunculul (codita) sa ramana la locul ei. 2. Puneti macul intr-un vas mic. 3.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu legume
Blinii cu ciuperci

Blinii cu ciuperci

Amestecam cele doua tipuri de faina. Intr-un alt vas separam galbenusul de albus. Incalzim laptele putin si dizolvam in el

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu legume