autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecel la cuptor

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1-2 dovlecei, 500 gr. carne macinata de porc si/sau vita, o ceapa mare, 2 rosii, 4 catei usturoi, o legatura marar, sare, piper, boia, ulei(de masline), smintina

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

42 voturi

Mod de preparare

Dovlecelul se curata de coaja, se taie rondele si se sareaza. Carnea tocata se condimenteaza, se amesteca cu ceapa taiata marunt, usturoi pisat si putin marar. Intr-o tava unsa cu ulei se pune un strat de dovlecel peste care se pune carnea tocata si se acopera cu dovlecelul ramas peste care se pun rosile taiate rondele si o cana de apa. Dovlecelul se lasa in cuptor aprox.30-40 min. Cind dovlecelul este gata, se pune restul de marar tocat.


Se serveste cu smintina

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

    Cred ca este tare gustos...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

42 voturi

Ingrediente

  • 1-2 dovlecei
  • 500 gr. carne macinata de porc si/sau vita
  • o ceapa mare
  • 2 rosii
  • 4 catei usturoi
  • o legatura marar
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei(de masline)
  • smintina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Ceapa tocata marunt se caleste in unt 1 - 2 minute, ca sa-si dezvolte aroma. Se adauga ciupercile bine spalate si taiate felii mari,

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei in crusta crocanta

Dovlecei in crusta crocanta

Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza. Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie. Trecem fiecare

1 vot    0 comentarii
59h 59 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi