autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Dovlecel pentru iarna

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 septembrie 2009

Ingrediente
Dovlecei, pungi de plastic

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja apoi se taie ca sa putem inlatura semintele din mijloc.


Razuim o parte din dovlecei iar restul ii taiem cubulete.


Ii repartizam in pungi de plastic pe care legam si apoi le introducem la congelator.


Dovleceii se folosesc iarna pentru supe, ciorbe, mancaruri sau salate( in functie de aceasta, folosim dovleceii razuiti sau cei taiati cubulete)


Pofta buna !

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

    Si eu asa ii pastrez, sunt tare buni.

  • Fara foto

    maria mihalache , 28 noiembrie 2009

    Sidy, si eu ii pastrez asa si sunt tare buni iarna....................

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

    Eu las dovleceii intregi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Sunt deliciosi...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Sunt deliciosi...Eu impart dovleceii in patru sortimente.. 1. Se vor taia cubulete,se presara marar verde tocat foarte fin si se vor folosi la prepararea supelor,a cremelor,ciorbelor,tocanitelor etc... 2. Se vor taia felii de pana la 1 cm grosime pentru dovlecei pane si musaca. 3. Se vor taia cubulete pentru a se folosi la prepararea dovleceilor prajiti. 4. Se vor taia in jumatate,se va scoate miezul si se vor ambala pentru a fi umpluti cu carne, branza, orez. Miezul obtinut prin scobirea dovleceilor se pastreaza pentru a fi folosit la sos deoarece da un gust foarte bun.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Eu pun numai cubuleţe.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Foarte buna ideea. Multumim.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Dovlecei nu am pus niciodata la congelator, buna idee.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • Dovlecei
  • pungi de plastic

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Kalua Pig

Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Paine de casa neframantata , cu cartofi

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Placinta din iaurt si oua

Primele patru ingrediente sut obligatorii, restul...dupa bunul plac al fiecareia. Stafidele le hidratam

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si eu asa ii pastrez, sunt tare buni.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi
Gem fin de caise

Gem fin de caise

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra. Rupem

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi