autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Dovlecel pentru iarna

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja apoi se taie ca sa putem inlatura semintele din mijloc.


Razuim o parte din dovlecei iar restul ii taiem cubulete.


Ii repartizam in pungi de plastic pe care legam si apoi le introducem la congelator.


Dovleceii se folosesc iarna pentru supe, ciorbe, mancaruri sau salate( in functie de aceasta, folosim dovleceii razuiti sau cei taiati cubulete)


Pofta buna !

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

    Si eu asa ii pastrez, sunt tare buni.

  • Fara foto

    maria mihalache , 28 noiembrie 2009

    Sidy, si eu ii pastrez asa si sunt tare buni iarna....................

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

    Eu las dovleceii intregi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Sunt deliciosi...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Sunt deliciosi...Eu impart dovleceii in patru sortimente.. 1. Se vor taia cubulete,se presara marar verde tocat foarte fin si se vor folosi la prepararea supelor,a cremelor,ciorbelor,tocanitelor etc... 2. Se vor taia felii de pana la 1 cm grosime pentru dovlecei pane si musaca. 3. Se vor taia cubulete pentru a se folosi la prepararea dovleceilor prajiti. 4. Se vor taia in jumatate,se va scoate miezul si se vor ambala pentru a fi umpluti cu carne, branza, orez. Miezul obtinut prin scobirea dovleceilor se pastreaza pentru a fi folosit la sos deoarece da un gust foarte bun.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Eu pun numai cubuleţe.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Foarte buna ideea. Multumim.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Dovlecei nu am pus niciodata la congelator, buna idee.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • Dovlecei
  • pungi de plastic

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat- la Multicooker

Hidratam stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom. Albusurile cu un strop de sare le mixam

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Pulpa de porc cu sos de smantana , piure de cartofi si morcov cu galangal- Multicooker Philips

Pulpa de porc se taie fileuri si se bate putin cu ciocanul de snitel. Asezonam fileurile si le dam

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si eu asa ii pastrez, sunt tare buni.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de hribi

Zacusca de hribi

Hribii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Se scurg bine si se maruntesc in robotul de bucatarie sau masina de tocat. Ceapa

1 vot    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Este o dulceata cu care o sa va surprindeti prietenii !!! Garantat !!! Aveti nevoie de unu sau doi dovlecei batrani. Nu incercati

225 voturi    26 comentarii
2h
Conserve si muraturi