autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Dovlecel pentru iarna

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja apoi se taie ca sa putem inlatura semintele din mijloc.


Razuim o parte din dovlecei iar restul ii taiem cubulete.


Ii repartizam in pungi de plastic pe care legam si apoi le introducem la congelator.


Dovleceii se folosesc iarna pentru supe, ciorbe, mancaruri sau salate( in functie de aceasta, folosim dovleceii razuiti sau cei taiati cubulete)


Pofta buna !

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

    Si eu asa ii pastrez, sunt tare buni.

  • Fara foto

    maria mihalache , 28 noiembrie 2009

    Sidy, si eu ii pastrez asa si sunt tare buni iarna....................

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

    Eu las dovleceii intregi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Sunt deliciosi...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Sunt deliciosi...Eu impart dovleceii in patru sortimente.. 1. Se vor taia cubulete,se presara marar verde tocat foarte fin si se vor folosi la prepararea supelor,a cremelor,ciorbelor,tocanitelor etc... 2. Se vor taia felii de pana la 1 cm grosime pentru dovlecei pane si musaca. 3. Se vor taia cubulete pentru a se folosi la prepararea dovleceilor prajiti. 4. Se vor taia in jumatate,se va scoate miezul si se vor ambala pentru a fi umpluti cu carne, branza, orez. Miezul obtinut prin scobirea dovleceilor se pastreaza pentru a fi folosit la sos deoarece da un gust foarte bun.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Eu pun numai cubuleţe.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Foarte buna ideea. Multumim.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Dovlecei nu am pus niciodata la congelator, buna idee.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • Dovlecei
  • pungi de plastic

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Churros cu crema de vanilie

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare. Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari, sunca si ardeiul le taiem cubulete mici, apoi le adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Salata de telina cu maioneza din iaurt

Punem la fiert telina in apa cu sare. Cand este fiarta, furculita intra usor in ea. Dupa ce a fiert

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si eu asa ii pastrez, sunt tare buni.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi