autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Dovlecel pentru iarna

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 septembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 septembrie 2009

Ingrediente
Dovlecei, pungi de plastic

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja apoi se taie ca sa putem inlatura semintele din mijloc.


Razuim o parte din dovlecei iar restul ii taiem cubulete.


Ii repartizam in pungi de plastic pe care legam si apoi le introducem la congelator.


Dovleceii se folosesc iarna pentru supe, ciorbe, mancaruri sau salate( in functie de aceasta, folosim dovleceii razuiti sau cei taiati cubulete)


Pofta buna !

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2009

    Si eu asa ii pastrez, sunt tare buni.

  • Fara foto

    maria mihalache , 28 noiembrie 2009

    Sidy, si eu ii pastrez asa si sunt tare buni iarna....................

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

    Eu las dovleceii intregi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Sunt deliciosi...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Sunt deliciosi...Eu impart dovleceii in patru sortimente.. 1. Se vor taia cubulete,se presara marar verde tocat foarte fin si se vor folosi la prepararea supelor,a cremelor,ciorbelor,tocanitelor etc... 2. Se vor taia felii de pana la 1 cm grosime pentru dovlecei pane si musaca. 3. Se vor taia cubulete pentru a se folosi la prepararea dovleceilor prajiti. 4. Se vor taia in jumatate,se va scoate miezul si se vor ambala pentru a fi umpluti cu carne, branza, orez. Miezul obtinut prin scobirea dovleceilor se pastreaza pentru a fi folosit la sos deoarece da un gust foarte bun.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Eu pun numai cubuleţe.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Foarte buna ideea. Multumim.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Dovlecei nu am pus niciodata la congelator, buna idee.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • Dovlecei
  • pungi de plastic

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Minciunele( cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

82 voturi    33 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Salata orientala de post

Spalam cartofii si ii punem sa fiarba in coaja in apa cu sare. Ceapa verde si usturoiul le taiem

2 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive

Pulpa de porc cu sos de smantana si cascaval

Pulpa de porc o taiem bucatele potrivite si o prajim pe toate partile , intr-o tigaie in care am

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si eu asa ii pastrez, sunt tare buni.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Spalati bine murele, alegeti frunzulitele si coditele si lasati-le la scurs intr-o sita Puneti zaharul intr-o craticioara incapatoare,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste

1 vot    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi