autor:

Menuca

» » , Retete de Pasti, Aperitive cu carne

Drob cu ficat de pui

Autor: Menuca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 august 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Menuca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 august 2009

Ingrediente
-1 kg ficat pui, -5 oua +1 ou, -200gr slanina, 1 legatura patrunjel verde, -1 legatura ceapa verde +si 1 bucata ceapa uscata, -1 adrei verde+1 ardei rosu, -sare,piper, -100 ml ulei, -100 gr faina alba, -2 cartofi cruzi

Dificultate: Redusa Timp: 2h

26 voturi

Mod de preparare

Ficatul se spala bine in apa rece ,se curata de impuritati,se pune pe urma la fiert in apa clocotita 10 min,se strecoara si se spala cu apa rece.


Ficatul racit se da prin masina de tocat'In continuare se da prin masina de tocat slanina,ceapa verde +uscata,patrunjelul.Ardeii se taie cubulete.Cartofii se dau prin razatoarea mica si se srang bine in mana,se pun in compozitie In acest amestec se se pun galbenusele de la cele 5 oua,sarea si piper dupa gust si se amesteca bine.Intr-un castron se bat spuma albusurile,cand sunt batute bine se adauga peste compozitie amestecandu-se usor ca si la padispan.


Se ia o tava,se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina,se pune compozitia .Intr-o farfurie se pune un ou si o lingura de faina,se bat bine la o lalta si se unge pe deasupra compozitia din tava.


Tava pregatita se pune in cuptorul aragazului incalzit ,unde se lasa o ora la foc potrivit,drobul este gata atunci cand se desprinde de pe tava.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Bun, al meu de miel!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Interesanta reteta cu slanina.Aproape asa il fac si eu,doar ca pun piept de pui in loc de slanina.Dar am sa incerc,nu are ce sa fie rau...

  • Fara foto

    maria mihalache , 16 ianuarie 2010

    Imi place tare mult drobul.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Bun, bun, bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

26 voturi

Ingrediente

  • -1 kg ficat pui
  • -5 oua +1 ou
  • -200gr slanina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • -1 legatura ceapa verde +si 1 bucata ceapa uscata
  • -1 adrei verde+1 ardei rosu
  • -sare,piper
  • -100 ml ulei
  • -100 gr faina alba
  • -2 cartofi cruzi

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Menuca

Muratura asortata

Varza se taie fidelute,se pune putina sare si este bine sa se lase de seara pana dimineata. Ardeii

3 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Nectar din pere

Se spala perele, se curata de coaja, se taie scotindu-le miezul si samburii. Taiate astfel, se dau

13 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe

Ardei pentru friptura

Se aleg ardeii, se spala, se scutura de seminte si se taie fidelute. Ardeii taiati se pun intr-un

5 voturi    8 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

6 voturi   5 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

6 voturi   8 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

3 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele