DROB DE MIEL (IED)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ficat
  • plamani
  • inima
  • rinichi
  • carne
  • prapure
  • 2 legaturi marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • piper
  • sare sau condimente pentru drob
  • 3 oua crude
  • 3 oua fierte
  • ulei
  • otet.

Mod de preparare

Se pun plamanii, inima, rinichii si carnea la fiert cu putina sare, se spumeaza de cate ori este nevoie. Ficatul se pune separat de celelalte la fiert. Dupa ce s-au fiert bine toate si s-au racit se dau prin masina de tocat carne (de doua ori) si apoi se amesteca f. bine cu sare, piper si cele 3 oua crude.Se pune in acesat compozitie si mararul si patrunjelul verde ,tocate fin si se amesteca bine. Se unge o tava de cozonac cu putin ulei, se aseaza prapurele care s-a tinut in otet diluat cu putina apa pentru a se estompa din miros, si se pune o parte din compozitie.Dupa aceea se pun oualele fierte la o distanta aproximativ egala intre ele si se acopera cu restul compozitiei de drob.Se acopera cu prapurele f. bine, se unge cu putin ulei pe deasupra si se da la cuptor , la foc potrivit. Se considera gata atunci cand se rumeneste usor pe deasupra.

Sfat: se poate face si din ficatei de pui amestecat cu piept de pui mentinand aceleasi condimente si mod de preparare. Prapurele se poate inlocui cu hartie pentru copt sau folie de aluminiu.Pentru siguranta se vor pune mai multe oua crude in compozitie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise