autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

Dulceata de ceapa rosie

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2010

Ingrediente
3 cepe rosii, mari,, 80 ml. vin rosu sau otet din vin rosu,, 300g. zahar,, 1 pachet Gelfix

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

1.


Se curata si se toaca marunt ceapa. vas , se pune ceapa si vinul rosu la fiert.In cateva minute, ceapa se inmoaie ,asa ca se adauga zaharul si se fierbe 10 minute, amestecand mereu.


Se adauga gelfix-ul si se mai lasa 2-3 minute sa clocoteasca.


2.Dulceata rezultata se pune in borcane ,care se inchid ermetic si se intorc, asezandu-le pe capac cca. 5 ,minute, apoi se aranjeaza in camara.


3.Dulceata de ceapa rosie se serveste pe langa friptura, rasol, rulade de carne, rasol.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Zacusca de fasole

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul

39 voturi    28 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Varza rosie pentru iarna

Se toaca varza fideluta si se freaca cu sarea grunjoasa. Se lasa cca 30 min. pana se mai inmoaie.

19 voturi    5 comentarii
1h
Conserve si muraturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 07 iunie 2010

    Nu stiu ce se spune despre vin , cert este ca trebuie fiert cu mirodeniile pentru a le imprima gustul acela aparte.Ai gatit Coq au vin?Este o specialitate frantuzeasca, unde vinul da savoare intregului preparat si nu numai.Multe preparate frantuzesti se gatesc cu vin si , crede-ma, vinul fierbe cu celelalte ingrediente.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Se spune ca nu e bine sa se fiarba vinul - chiar vinul 'fiert' ar trebui doar incalzit. Pe de alta parte sunt multe mancaruri cu vin.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Interesant si pe mine m-ai facut foarte curios., am salvat reteta.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      cred ca e grozava combinatia cu friptura ;mama mea facea un sos de gogosari cu zahar si miere tot pentru fripturi pe care din pacate ...nu stiu sa il fac

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Sunt tare curioasa ce gust are, mai ales langa o friptura.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Interesanta reteta dumneavoastra!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 cepe rosii
  • mari,
  • 80 ml. vin rosu sau otet din vin rosu,
  • 300g. zahar,
  • 1 pachet Gelfix

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas

Pui cu cascaval la cuptor

1.Se dezoseaza pulpele superioare de pui, se sareaza si se pipereaza, dupa gust. 2.Se topeste margarina

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de portocale cu cocos si piept de pui

1. Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, in unt fierbinte se caleste carnea tocata, se adauga prazul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

Cozonac floare cu gem de caise

1.Se amesteca faina cu zaharul, untul, un ou intreg , albusul de la celalalt ou, un praf de sare.

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Vekas Maria

Nu stiu ce se spune despre vin , cert este ca trebuie fiert cu mirodeniile pentru a le imprima gustul acela aparte.Ai gatit Coq au vin?Este o specialitate frantuzeasca, unde vinul da savoare intregului preparat si nu numai.Multe preparate frantuzesti se gatesc cu vin si , crede-ma, vinul fierbe cu celelalte ingrediente.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Kapia copti la borcan

Kapia copti la borcan

Ardeiii spalati,uscati,se pun la copt pe gratar sau in cuptor;dupa ce s-au curatat de coaja,se rup fasii,se pun in borcane,deasupra

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei gras la borcan pentru iarna

Ardei gras la borcan pentru iarna

Ardeiii curatati de cotoare si seminte,spalati,se oparesc 4min in apa clocotita cu sare(1lingura la 1l de apa),se scot intr-un vas cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi