festivalul blogurilor gustoase

autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

Dulceata de ceapa rosie

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.


Se curata si se toaca marunt ceapa. vas , se pune ceapa si vinul rosu la fiert.In cateva minute, ceapa se inmoaie ,asa ca se adauga zaharul si se fierbe 10 minute, amestecand mereu.


Se adauga gelfix-ul si se mai lasa 2-3 minute sa clocoteasca.


2.Dulceata rezultata se pune in borcane ,care se inchid ermetic si se intorc, asezandu-le pe capac cca. 5 ,minute, apoi se aranjeaza in camara.


3.Dulceata de ceapa rosie se serveste pe langa friptura, rasol, rulade de carne, rasol.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 07 iunie 2010

    Nu stiu ce se spune despre vin , cert este ca trebuie fiert cu mirodeniile pentru a le imprima gustul acela aparte.Ai gatit Coq au vin?Este o specialitate frantuzeasca, unde vinul da savoare intregului preparat si nu numai.Multe preparate frantuzesti se gatesc cu vin si , crede-ma, vinul fierbe cu celelalte ingrediente.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Se spune ca nu e bine sa se fiarba vinul - chiar vinul 'fiert' ar trebui doar incalzit. Pe de alta parte sunt multe mancaruri cu vin.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Interesant si pe mine m-ai facut foarte curios., am salvat reteta.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      cred ca e grozava combinatia cu friptura ;mama mea facea un sos de gogosari cu zahar si miere tot pentru fripturi pe care din pacate ...nu stiu sa il fac

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Sunt tare curioasa ce gust are, mai ales langa o friptura.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Interesanta reteta dumneavoastra!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 cepe rosii
  • mari,
  • 80 ml. vin rosu sau otet din vin rosu,
  • 300g. zahar,
  • 1 pachet Gelfix

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vekas

Sorbet de telina

1.Se curata tijele de telina(se lasa una pentru decor) 2.Se prepara siropul:se fierbe apa cu zaharul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Inghetate

Gem de rubarba cu banane

1 Se spala si se taie in cubulete tijele de rubarba; 2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Prajitura "Stella"

Mod de preparare: 1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand

3 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Vekas Maria

Nu stiu ce se spune despre vin , cert este ca trebuie fiert cu mirodeniile pentru a le imprima gustul acela aparte.Ai gatit Coq au vin?Este o specialitate frantuzeasca, unde vinul da savoare intregului preparat si nu numai.Multe preparate frantuzesti se gatesc cu vin si , crede-ma, vinul fierbe cu celelalte ingrediente.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi