autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Dulceata de coji de portocale

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cojile de portocala se pun in apa rece si se tin pana a doua zi. La interval de cateva ore, se schimba apa.


Se indeparteaza partea de culoare deschisa, iar coaja portocalie care ramane se taie in fasii mai mici.


Se pun la fiert doar apa si zaharul si se lasa pana cand dau in cateva clocote. In siropul clocotit se pun cojile de portocala si lamaia curatata de coaja si taiata felii.


Dulceata se tine pe foc pana cand siropul se leaga ( nu trebuie sa fie nici prea gros, dar nici prea subtire).


Se lasa la racit, apoi se pune in borcane uscate.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Gem DeDude

    Gem DeDude (Chef de cuisine):

    Am facut si eu dulceata de coji de portocale si m-am folosit de aceasta reteta, dar am modificat-o un pic. :P Am pus doar 1 kg de zahar. Apa am pus 1 litru si un pic si sucul de la doua portocale mari. De asemenea am adaugat cateva felii de mere la fiert. Am fiert-o cam mult cred (a fost prima mea dulceata ever), dar a iesit foarte buna, dulce-amaruie. :D

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine):

    Este minunata! Am in permanenta in casa aceasta dulceata. O folosesc aproape la toate prajiturile mele. Este foarte usor de facut si nu are sezon, o poti pregati oricand. Ai fost inspirata sa o postezi. Felicitari!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

    O bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

    Imi place foarte mult.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    ft buna ,eu o pregatesc in alt mod,dar este ft interesanta reteta ta !!!

    • Fara foto

      alina (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Da, este gustoasa. A iesit un pic amaruie, dar mie imi place asa. De obicei, cojile se tin mai mult in apa rece. Eu am schimbat apa mai des, la interval de cateva ore. Cine o prefera mai putin amaruie, poate sa tina cojile in apa rece mai multe ore.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • cojile de la 2 kg de portocale
  • 1 kg 1/2 zahar
  • 1 L 1/2 apa
  • jumatate de lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina

Mancare de ciuperci

Ciupercile se oparesc cca 10 minute in apa cu sare, apoi se scurg si se taie potrivit, in cazul in

10 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post

Paine dulce

Apa se amesteca cu zaharul si se dau intr-un clocot. Faina cernuta se amesteca cu drojdia, apoi

5 voturi    13 comentarii
2h
Retete de post

Tort aperitiv

Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, apoi se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa calduta.

4 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful

16 voturi    14 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu struguri

Chec cu struguri

Punem 3 linguri cu faina (din cele 5) peste boabele de struguri si amestecam, astfel incat sa le acoperim cu un strat fin. Incalzim

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse