festivalul blogurilor gustoase

autor:

magda

» » Conserve si muraturi

Dulceata de flori de salcam

Autor: magda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 mai 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Desprindem florile de salcam de pe tija si le lasam in apa rece aproximativ 1 ora, pentru a iesi musculitele din ele. Pentru ca sunt foarte usoare se vor ridica la suprafata apei, asa ca le presam cu ceva care sa le tina la fundul vasului, sub apa. Scoatem florile din apa si le punem intr-un tifon pe care-l legam la gura, apoi il scufundam pentru 5 minute intr-un vas cu apa care fierbe pe foc potrivit. Punem florile intr-o strecuratoare la scurs si pregatim siropul. Cand este legat (incercam picurand un strop de sirop intr-un pahar cu apa...daca ramane netopit, este gata) punem florile din strecuratoare in sirop si dam 10 minute de-o parte, apoi punem din nou pe foc, adaugam feliile de lamaie si lasam sa fiarba aproximativ 1 ora.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Ce aroma trebuie sa aiba!

Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 500 gr flori proaspete de salcam
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • zeama de lamaie
  • 5-6 felii lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de magda

Prajitura cu biscuiti si crema fina de lapte

1. Mixam cele 5 galbenusuri cu 10 linguri de zahar si o cana de lapte rece, pana se dizolva zaharul.

11 voturi    4 comentarii
4h
Prajituri

Prajitura fina cu foi de napolitana

1. Mixam ingredientele pentru foi si omogenizam compozitia. Impartim compozitia in 2 si coacem pe

18 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Chec oparit

Inainte de toate pregatim toate ingredientele, precum si tavile. Secretul reusitei unui chec sta

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce aroma trebuie sa aiba!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi