autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de fragi, capsuni sau zmeura

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamii si se tin astfel timp de o ora.


Se pune zaharul la legat, curatind siropul de impuritati (spuma care se formeaza). Cind siropul este bine legat, se pun fragii (capsunii sau zmeura) si se lasa sa fiarba dulceata pina se leaga bine, curatind mereu spuma care se formeaza.


Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si stors si se lasa astfel pina se raceste. Apoi se pune cu atentie in borcane, sa nu se striveasca fructele.


  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    EMI , 10 iulie 2010

    DE CE SA PUNEM APA CAND ACESTE FRUCTE SUNT ORICUM IN MARE PROCENT APA? EU FAC ASA:DE EXEMPLU LA ZMEURA ZMEURA CLATITA SUB JET DE APA SCURSA BINE SI LA 1;5 KG FRUCT 1 KG ZAHAR LAS FRUCTELE CU ZAHARUL PANA A DOUA ZI LA FRIGIDER.ASA LASA SUFICIENT SUC. FIERB LA FOC MIC SPUMEZ PANA ARE CONSISTENTA DORITA ;2;3 ORE SI PUN O PARTE CU FRUCTELE INTREGI IN BORCANE ALTA PARTE DATE PRIN STRECURATOARE(SOTUL URASTE SEMINTELE CARE RAMAN PRINTRE DINTI)PARTEA PASATA FIARTA 10MINUTE CU 3LINGURI DE ZAHAR GELIFIAT. CEL MAI IMPORTANT ESTE ASA CUM AM INVATAT DE LA MAMA SA PUI DULCEATA FIERBINTE IN BORCANE IN TIMP CE BORCANELE STAU PE CATEVA CUTITE SAU CEVA DE METAL(SA NU SE SPARGA BORCANELE NU DE ALTA)SI APOI IMEDIAT CU GURA IN JOS SI ACOPERITE CU PROSOAPE UMEDE .ASA SE STERILIZEAZA .

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 25 iulie 2008

    Dulceata de capsuni este intr-adevar fragila la pus in borcane, insa nu cred ca e mare tragedie. Este foarte aromata si delicioasa.

Dificultate

Medie

Timp

3h

275 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • 750g fragi
  • capsuni sau zmeura
  • zeama de la doua lamii

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

11 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

EMI

DE CE SA PUNEM APA CAND ACESTE FRUCTE SUNT ORICUM IN MARE PROCENT APA? EU FAC ASA:DE EXEMPLU LA ZMEURA ZMEURA CLATITA SUB JET DE APA SCURSA BINE SI LA 1;5 KG FRUCT 1 KG ZAHAR LAS FRUCTELE CU ZAHARUL PANA A DOUA ZI LA FRIGIDER.ASA LASA SUFICIENT SUC. FIERB LA FOC MIC SPUMEZ PANA ARE CONSISTENTA DORITA ;2;3 ORE SI PUN O PARTE CU FRUCTELE INTREGI IN BORCANE ALTA PARTE DATE PRIN STRECURATOARE(SOTUL URASTE SEMINTELE CARE RAMAN PRINTRE DINTI)PARTEA PASATA FIARTA 10MINUTE CU 3LINGURI DE ZAHAR GELIFIAT. CEL MAI IMPORTANT ESTE ASA CUM AM INVATAT DE LA MAMA SA PUI DULCEATA FIERBINTE IN BORCANE IN TIMP CE BORCANELE STAU PE CATEVA CUTITE SAU CEVA DE METAL(SA NU SE SPARGA BORCANELE NU DE ALTA)SI APOI IMEDIAT CU GURA IN JOS SI ACOPERITE CU PROSOAPE UMEDE .ASA SE STERILIZEAZA .

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi