autor:

cristina i.

» » Sucuri si compoturi de fructe

Dulceata de gutui

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca in cratita pe foc zaharul,apa sucul de lamaie si vanilia.Dupa ce s-a topit zaharul se adauga gutuile, alese coapte care au fost spalate,curatate de coaja si de miezul tare si taiate in bucatele.


Gutuile sunt fierte cand au un aspect lucios si plutesc in sirop (daca se fierb prea mult se inchid la culoare).


Se ia cratita de pe foc, se scot batoanele de vanilie,se inlatura spuma si se pune dulceata in borcane.


Gutuile cand le curatam nu este indicat sa le punem in apa, chiar daca isi schimba culoarea , isi vor reveni cand le punem in siropul fierbinte.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Alexe Sorin

    Alexe Sorin (Chef de cuisine):

    buna reteta, merita incercata, a iesit super.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine):

    O reteta excelenta, doar ca nu am mai pus vanilie. Nu am vrut sa-i schimb aroma. Gutuile le-am dat la robot lasandu-le un pic mai mari - cubulete. A iesit foarte bine.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    O bunatate !

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    O reteta bine venita.Doar e vremea gutuilor.

  • Fara foto

    MARILENA , 22 octombrie 2009

    ASA FAC SI EU DULCEATA DE GUTUI DAR LAS SA SE LEGE BINE SIROPUL PREPARAT INAINTE SI APOI PUN GUTUILE, NICI EU NU LE PUN IN APA, CAN SUNT PUSE IN SIROP SE FAC ASA DE FRUMOASE DAR ALOR MEI NU LE PLACE CU BATON DE VANILIE, NICI CU ZAHAR VANILAT SI O LAS ASA FARA DAR GUTUILE EU LE FAC CUBULETE MICI SI ASA O FOLOSESC SI LA DECORAREA PRAJITURILOR SI TORTURILOR, MULTUMESC PENTRU SFATURILE PE CARE LE DATI CA SUNT FOARTE MULTI CARE SUNT INTERESATI SA AFLE CUM SE FACE, MULTI CHIAR NU STIU. GUTUILE SUNT PREFERATELE FAMIMIEI SI CHIAR CONSUMAM PROASPETE FOARTE MULTE. INCA O DATA FELICITARI PENTRU RETETA.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      După dulceaţa de nuci verzi, dulceţa de gutui e cea care îmi place foarte mult!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Imi plac la nebunie dulceata si gemul de gutui...Eu adaug miez de nuca si felii de lamaie...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Nici eu nu am mai facut de mult dulceata de gutui, mi-ai redeschis apetitul cu reteta ta...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      Foarte buna reteta,pacat ca nu aveti si o poza.

    • Fara foto

      kok miori , 15 august 2009

      Reteta asta chiar trebuie incercata caci imi place dulceata de gutui.Mama mea facea peltea de gutui dar nu tin minte cum facea si acum nu am pe cine sa intreb. Nu folosesti un vas de cositor?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Nu am mai facut dulceata de gutui de cativa ani, dar ne place tuturor, e delicioasa!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Multumesc pentru reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • 1 kg si 200g  gutui (cantarite dupa ce au fost curatate si taiate)
  • 2 kg de zahar
  • 1 l apa,100 ml suc de lamaie
  • 2 batoane de vanilie sau zahar vanilat dupa preferinta.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de cristina i.

Ficat la gratar

Se spalat ficatul, se taie bucati potrivite si se lasa 2 ore in lapte la frigider. Se scoate ficatul

2 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Fripturi

Omleta delicioasa

Se taie salamul fasii si branza cubulete si se prajesc in putin unt,se adauga rosia taiata cubulete

17 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Conopida la cuptor cu branza

Conopida rupta buchetele se fierbe, se strecoara si se pune intr-o tava unsa bine cu unt. Se fierbe

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Limonada cu visine

Limonada cu visine

Spalam visinele, indepartam coditele si scoatem samburii. Intr-un vas mai mare punem apa plata cu zaharul si amestecam, pana ce, acesta

1 vot    0 comentarii
15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Nectar de corcoduse

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare (eu amo oala de 20L pe care am folosit-o)

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi