autor:

Gabrielaolteanu

» » Conserve si muraturi

Dulceata de gutui

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 octombrie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 octombrie 2011

Ingrediente
1,5 kg gutui (deja curatate si date pe razatoarea mare), 1l de apa, 1,5kg zahar, zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Anul trecut am facut mai intai siropul din apa si zahar.Anul asta am pus in oala in care urma sa fiarba gutuile, apa si zaharul.Le-am pus pe foc foarte mic la fiert si pentru urmatoarele doua ore am stat cu ochii laarg deschisi si am amestecat foarte des.Spre sfarsit a mai scazut.Eu nu am lasat-o sa scada foarte mult pentru ca prea scazuta, in momentul in care se raceste se intareste prea tare.Asa ca toata iarna am umplutura de clatite asigurata.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg gutui (deja curatate si date pe razatoarea mare)
  • 1l de apa
  • 1,5kg zahar
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Gabrielaolteanu

Salata greceasca

Si super-complicata metoda de preparare : se taie legumele si branza cuburi apoi se amesteca. La

11 voturi    5 comentarii
10 min
Aperitive

Salata nicoise

Prezint doar poza. Din nou fara dressing la mine si din nou fiecare e liber sa mai aduca imbunatatiri.

3 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive

Salata de paste cu rosii uscate si busuioc

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. Restul ingredientelor se mixeaza la robot pana

7 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi
Gem fin de caise

Gem fin de caise

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra. Rupem

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi