autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de gutui

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o farfurie adanca plina de gutui rase.


Se pun intr-un tifon si se fierb cu totul, pana incep sa se moaie.


Se scurg, in timp ce fierbe zaharul. Gutuile rase nu se tin nefierte la aer, deoarece se innegresc.


Se pun sa fiarba in cratita de dulceata zaharul cu trei pahare de apa.


Se ia spuma si cand este aproape legat, se pun gutuile, adaugandu-se vanilie si dupa ce a mai fiert,A zeama de la o jumatate de lamaie. lasa sa fiarba pana se leaga cat trebuie.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nicolau florian , 02 decembrie 2013

    nu exista cuvantul:moaie.Corect ar fi inmoaie(cu-n singur n)

  • Fara foto

    Cristea Livia , 15 octombrie 2013

    odata cu dulceata de gutui s-a instalat toamna d-ea binelea.....gata

  • Fara foto

    doruif (Bucatar) , 18 noiembrie 2010

    Am facut si a iesit tare buna

    • Fara foto

      Sabina , 28 noiembrie 2009

      Foaaaarte buna!! Am avut mai putine gutui si am pus apa si zahar dupa ochi, dar a mers f bine :) Si eu i-am pus nuci, mmmm!!

    • Fara foto

      eve , 26 noiembrie 2009

      e ceva ce nu am inteles nici eu la aceasta reteta. ce se intampla cu apa in care am fiert gutuile in tifon? se pune apoi la fiert cu zaharul, si mai adaug apa cat sa ajunga la cantitatea de 3 pahare?

    • Fara foto

      nina , 21 noiembrie 2009

      nu stiu ce n-ati priceput.....doar daca nu ati facut dulceata niciodata, si nu stiti ce inseamna " a lega"

    • Fara foto

      Jenny , 04 noiembrie 2009

      aceasta "dulceata" este total incompleta...nu se intelege nimic

    • Fara foto

      Jenny , 04 noiembrie 2009

      aceasta "dulceata" este total incompleta...nu se intelege nimic

    • Fara foto

      nina , 03 noiembrie 2009

      nu am inteles nimic help

    • Fara foto

      dana , 03 noiembrie 2009

      Super buna!!!!! Acum am terminat-o. Insa sotului meu ii place cu nuci, asa ca voi adauga nuci taiate marunt!

    • Fara foto

      elena , 14 octombrie 2009

      reteta este incompleta

    • Fara foto

      alex , 09 octombrie 2009

      nu îmi place mai buni sunt gutui decât dulceaţa de gutui

    • Fara foto

      tarra , 01 septembrie 2009

      Super buna, dar trebuie fiarta la foc rapid, deoarece la foc mic lasa multa zeama si se schimba la culoare.

    • Fara foto

      vivi , 23 octombrie 2008

      N-am inteles faza:"Se scurg, in timp ce fierbe zaharul. Gutuile rase nu se tin nefierte la aer, deoarece se innegresc" ; Deci - scurg gutuile si ce fac cu ele ,unde le tin ? -cand pun zaharul in zeama in care am fiert fructele ? Va rog sa-mi explicati aceasta faza . Multumesc

    • Fara foto

      stely , 14 octombrie 2008

      Am facut dulceata de gutui si este super buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

197 voturi

Ingrediente

  • o farfurie adanca
  • plina cu gutui rase
  • 1 kilogram de zahar
  • 3 pahare apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

11 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

nicolau florian

nu exista cuvantul:moaie.Corect ar fi inmoaie(cu-n singur n)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi