Important:
- Murele sau afinele se trec printr-un jet de apă rece (fructele de soc se desprind de ciorchine şi curăţă), apoi se lăsă la zvântat într-o strecurătoare.
- În cratiţă nu se amestecă cu lingura după ce se pun fructele, ci din când în când cratiţa se ia de pe foc şi se mişcă, pentru ca fructele să nu se prindă de fund.
Se pune la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă smălţuită.
Din când în când spuma care se ridică la suprafaţă prin fierbere se înlătură cu o lingură de spumuit, astfel ca lichidul să rămână curat.
Când se îngroaşă (trebuie să se lipească între degete), se pun înăuntru fructele trecute printr-un jet de apă rece şi lăsate la zvântat.
Se lasă să fiarbă la foc mic, culegând mai departe spuma, până când siropul se îngroaşă.
Atunci se adaugă fie o lămâie tăiata felii subţiri, fie coaja răzuită a unei lămâi (ori salicir) şi zeama, se lasă să mai dea un clocot, apoi cratiţa se pune să se răcească, acoperită cu un tifon.
Dulceaţa se toarnă în borcane bine spălate şi uscate, fie cu capac, fie se leagă la gura cu celofan.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii