autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi cu miere

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata nucile de coaja verde si pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se innegreasca.


Se cintaresc exact 650 gr..


Se pun apoi nucile intr-un vas cu apa clocotita si se tin 15 minute.


Se strecoara si se pun in alt vas cu apa rece tot pentru 15 minute. Aceasta operatie (trecere de la apa clocotita la apa rece) se repeta de trei ori. In acest timp, se pune zaharul la legat, se spumeaza, se adauga mierea si vanilia. Cind zaharul este legat, dar nu prea tare se pun nucile si zeama de lamiie, lasind sa fiarba pina se leaga dulceata bine.


Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si stors. Dupa ce s-a racit, se pune in borcane.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    este o bunatate nu am facut de vreo 3 ani da la anu sigur o sa o fac

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Eu pun felii de lamaie,nu doar zeama si o pun fierbinte in borcane.Am mai vazut retete in care dulceata se punea rece in borcane.De ce? Cand o pui fierbinte in borcane mi se pare ca are rolul de a se steriliza mai bine.Gresesc?

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

14 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. zahar
  • 3 pahare apa
  • 650 gr. nuci verzi curatate
  • ½ pahar miere de albine
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • zeama de la ½ lamiie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

10 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

vio (Chef de cuisine)

este o bunatate nu am facut de vreo 3 ani da la anu sigur o sa o fac

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Catina cu miere

Catina cu miere

Catina o curatam bine de codite, o spalam cu apa calduta si o punem intr-o sita la scurs. Bobitele scurse le trecem prin blender. Pasta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Sos de legume pentru iarna

Sos de legume pentru iarna

Intr-o oala punem niste apa la fiert. Spalam rosiile si cand apa din oala incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiior si le lasam cam

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Conserve si muraturi