festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi cu miere

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata nucile de coaja verde si pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se innegreasca.


Se cintaresc exact 650 gr..


Se pun apoi nucile intr-un vas cu apa clocotita si se tin 15 minute.


Se strecoara si se pun in alt vas cu apa rece tot pentru 15 minute. Aceasta operatie (trecere de la apa clocotita la apa rece) se repeta de trei ori. In acest timp, se pune zaharul la legat, se spumeaza, se adauga mierea si vanilia. Cind zaharul este legat, dar nu prea tare se pun nucile si zeama de lamiie, lasind sa fiarba pina se leaga dulceata bine.


Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si stors. Dupa ce s-a racit, se pune in borcane.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    este o bunatate nu am facut de vreo 3 ani da la anu sigur o sa o fac

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Eu pun felii de lamaie,nu doar zeama si o pun fierbinte in borcane.Am mai vazut retete in care dulceata se punea rece in borcane.De ce? Cand o pui fierbinte in borcane mi se pare ca are rolul de a se steriliza mai bine.Gresesc?

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

14 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. zahar
  • 3 pahare apa
  • 650 gr. nuci verzi curatate
  • ½ pahar miere de albine
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • zeama de la ½ lamiie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

215 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

vio (Chef de cuisine)

este o bunatate nu am facut de vreo 3 ani da la anu sigur o sa o fac

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi