autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Nucile verzi se curata de coaja verde de deasupra si se pun la inmuiat in apa rece timp de 48 de ore, schimbind apa de 3-4 ori pe zi. Dupa aceea, apa se scurge si nucile se pun pentru 24 de ore in apa de var, scuturind din cind in cind vasul.


Fructele se spala apoi cu apa rece, se inteapa fiecare nuca in citeva locuri cu furculita si se pun din nou in apa rece pentru 48 de ore.


A sasea zi nucile se scot din apa rece, se scufunda in apa clocotita, se fierb timp de 10 minute si apoi se rastoarna intr-o sita. In siropul fierbinte se pun nucile, vanilie si zeama de lamiie.


Dupa ce dulceata a dat in clocot se ia de pe foc. Cind s-a racit, se fierbe inca o data si aceasta operatie se repeta de trei ori. Dupa aceea, se fierbe pina cind este gata. Rece, se pune in borcane.


  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Marin , 08 iunie 2014

    f. buna....

  • Fara foto

    Elena Marin , 08 iunie 2014

    f. buna....

  • Fara foto

    Rebeca Mitu , 07 iunie 2013

    imi place mult.

    • Fara foto

      Mihaela Hutanu , 04 iunie 2013

      o si mananc in 7 zile.

    • Fara foto

      Popa Liliana , 04 iunie 2013

      Este super buna! : )

    • Fara foto

      maria , 23 iunie 2010

      eu fac cu mama si a mea tot mai simpla...si iese o dulceata excelenta....!

    • Fara foto

      cristina , 22 iunie 2010

      Reteta e veche de cand era bunica. In primul rand sunt 100 bucati nuci, nu 100 de grame. Eu astazi fac dulceata si e mult mai simpla. Am curatat nucile , le-am pus in apa rece de ieri pe astazi (am schimbat apa de vreo 3 ori). Apoi le dau in clocot 10 minute, schimb apa si repet actiunea de 3 ori. Faci un sirop din 1 kg zahar si 3 pahare apa, lasi pana se ingroasa cat doresti de mult, apoi adaugi nucile si mai lasi 5 minute. Lasi la racit si pui in borcane. Atat! Ce mare filozofie?

    • Fara foto

      nu e , 18 iunie 2010

      e aiurea reteta nu e buna!!!

    • Fara foto

      dulceata de nuci , 15 iunie 2010

      ............halal reteta ...e buna de ascuns...

    • Fara foto

      flori , 10 iunie 2010

      adica imi trebuie o saptamana sa fac o dulceata?

    • Fara foto

      dana , 20 iulie 2009

      1 1/2 kg zahar pt 100 gr?....ft mult

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Dupa asa reteta iti cam trece de facut dulceata de nuci. A mea e mai simpla si iese foarte buna in fiecare an.

    • Fara foto

      bil_1975 , 18 iunie 2009

      Daca nu se tin nucile in apa cu var, nu ies bune?

    • Fara foto

      adi , 16 iunie 2009

      Apa de var????? Nu murim??

    • Fara foto

      jesy_eu , 04 iunie 2009

      Da, frate, apa de var, ai citit bine! Si iese super tare!

    • Fara foto

      izz , 21 ianuarie 2009

      Ce apa de var, frate?!

    • Fara foto

      mamaie , 02 august 2008

      Care 45 min ca dureaza mai mult de o saptamana ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

45 min

207 voturi

Ingrediente

  • pentru 100 gr. nuci se iau 1 ½ kg. zahar
  • ½ baton vanilie
  • 1 lamiie
  • 3 pahare apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

11 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Elena Marin

f. buna....

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi