autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de pepene galben

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg de pepene galben (dupa ce a fost curatat), 1 kg zahar, 500 ml apa, zeama e la o lamaie, 2-3 plicuri zahar vanilat, 250 ml otet de 9 grade

Dificultate: Redusa Timp: 2h

54 voturi

Mod de preparare

Pentru prepararea dulcetii este nevoie de pepene galben care nu este fainos si care este copt pe jumatate.


Se curata pepenele de coaja si de partea de miez prea moale, apoi se taie in bucatele potrivit de mari.


Se fierbe in 2 l de apa cu 250 ml otet de 9 grade.


Se lasa pana cand se inmoaie putin, apoi se pun in strecuratoare.


Se spala cu apa rece, se lasa la scurs si se introduc in siropul gata legat, obtinut din 2 cani de apa si 1 kg de zahar fierte pe foc mic, in care s-a pus zaharul vanilat si zeama de lamaie. fierbe putin pepenele cu siropul, se inlatura spuma si se lasa dulceata la racit.


Se pune in borcane si se leaga cu celofan.


Este ideala pentru creme si prajituri
Pentru prepararea dulcetii este nevoie de pepene galben care nu este fainos si care este copt pe jumatate.


Se curata pepenele de coaja
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Dulceata cu pepene galben , piersici , afine si nuci

Fructele se spala, se curata si se taie cubulete (pepenele si piersicile) . Le-am asezat in vasul

1 vot    0 comentarii
6h 30 min
Conserve si muraturi

Dulceata de pepene galben

Pepenele se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Zaharul cu 3 linguri de apa se pune pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

54 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de pepene galben (dupa ce a fost curatat)
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • zeama e la o lamaie
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml otet de 9 grade

Raporteaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

15 voturi    3 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

170 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi