autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de portocale

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3 portocale, 1 kg. de zahar, zeama de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

68 voturi

Mod de preparare

Se aleg trei portocale de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari.


Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa stea doua zile in apa rece, si la loc racoros.


Se pun apoi la fiert in apa, pana ce pot fi usor strapunse de dintii furculitei.


Se dau deoparte si se pun vreo ora in apa rece.


Se scot, se scurg de apa, se taie felii potrivit de groase, si apoi in bucati potrivit de mari si se indeparteaza samburii.


Se pune pe foc moale tingirea de dulceata cu 1 kg. de zahar si 2 pahare de apa.


Se tine pana se topeste zaharul, se da apoi la foc iute, se spumeste la primele clocote, si se lasa da fiarba pana se leaga bine.


Se da tingirea la o parte, se pun bucatile de portocala, se lasa sa stea asa vreo 10 minute, se pune iarasi pe foc iute sa fiarba pana se leaga cat trebuie.


Se spumueste din timp in timp. La ultimele clocote se pune si zeama de la o jumatate de lamaie. da la o parte si se toarna in borcane.

Se aleg trei portocale de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari.


Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa stea doua
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare

Blatul: faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se

6 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Dulceata de coji de portocale

Cojile de portocala se pun in apa rece si se tin pana a doua zi. La interval de cateva ore, se schimba

13 voturi    5 comentarii
1h
Conserve si muraturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    daniela , 01 martie 2010

    nu prea am incredere in aceasta reteta nu sunt date prea multe detalii esta apoximativ fictiva.

  • Fara foto

    angy (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    cu siguranta am sa o prepar!

  • Fara foto

    Nata , 12 noiembrie 2008

    Am pregatit-o de nenumarate ori. Este f reusita. Multumiri. Votul meu trebuia sa fie 5 stele !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

68 voturi

Ingrediente

  • 3 portocale
  • 1 kg. de zahar
  • zeama de la o lamaie

Raporteaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

15 voturi    3 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

170 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

daniela

nu prea am incredere in aceasta reteta nu sunt date prea multe detalii esta apoximativ fictiva.

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi