autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de portocale

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3 portocale, 1 kg. de zahar, zeama de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

68 voturi

Mod de preparare

Se aleg trei portocale de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari.


Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa stea doua zile in apa rece, si la loc racoros.


Se pun apoi la fiert in apa, pana ce pot fi usor strapunse de dintii furculitei.


Se dau deoparte si se pun vreo ora in apa rece.


Se scot, se scurg de apa, se taie felii potrivit de groase, si apoi in bucati potrivit de mari si se indeparteaza samburii.


Se pune pe foc moale tingirea de dulceata cu 1 kg. de zahar si 2 pahare de apa.


Se tine pana se topeste zaharul, se da apoi la foc iute, se spumeste la primele clocote, si se lasa da fiarba pana se leaga bine.


Se da tingirea la o parte, se pun bucatile de portocala, se lasa sa stea asa vreo 10 minute, se pune iarasi pe foc iute sa fiarba pana se leaga cat trebuie.


Se spumueste din timp in timp. La ultimele clocote se pune si zeama de la o jumatate de lamaie. da la o parte si se toarna in borcane.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    daniela , 01 martie 2010

    nu prea am incredere in aceasta reteta nu sunt date prea multe detalii esta apoximativ fictiva.

  • Fara foto

    angy (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    cu siguranta am sa o prepar!

  • Fara foto

    Nata , 12 noiembrie 2008

    Am pregatit-o de nenumarate ori. Este f reusita. Multumiri. Votul meu trebuia sa fie 5 stele !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

68 voturi

Ingrediente

  • 3 portocale
  • 1 kg. de zahar
  • zeama de la o lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

11 voturi    3 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

daniela

nu prea am incredere in aceasta reteta nu sunt date prea multe detalii esta apoximativ fictiva.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi
Gem fin de caise

Gem fin de caise

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra. Rupem

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi