autor:

lucica mihaila

» » Dulciuri diverse

Dulceata de soc

Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune la foc apa cu zaharul. Spalam bobitele de soc si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Cand s-a topit zaharul, punem bobitele de soc, coaja de la o lamaie, zaharul vanilat si cateva picaturi de zeama de lamaie.


Se fierbe la foc mic o jumatate de ora. Este recomandat sa se faca dulceata intr-un vas mai inalt pentru ca face spuma.


Se pune fierbinte in borcane.


Se inchid borcanele si se intorc cu capacul in jos.


Se lasa la racit acoperite cu un prosop pana a doua zi.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marian , 16 august 2014

    Ce treaba au capsunile cu socul? :)

  • Fara foto

    Ana Larisa Georgescu , 03 iunie 2014

    am facut dulceata de capsuni de la mine din gradina

  • Fara foto

    Marcela Mates , 02 septembrie 2013

    foarte buna am facut si eu.

    • Fara foto

      Raluca Onea , 16 august 2013

      este o dulceata see you o aroma deosebita, am facut si eu.merita incercata deoarece fructele de soc sunt naturale.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

      Interesanta reteta nu am mai mancat niciodata!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Am mancat din aceasta dulceata de la Ancuta mea( nora) este delicioasa. Vi-o recomand cu multa placrere. Bravo Lucica !

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Iti multumesc frumos Anca - anul acesta voi face si jeleu dupa reteta ta. Dulceata s-a terminat foarte repede. Trebuie sa fac mai multa :)

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Ma bucur ca cineva s a gandit la aceasta dulceata Este preferata mea si a fratilor mei In fiecare vara cand ma intorc la mama eu si fratele meu strangem cate doua galeti de soc si o ajutam pe mama sa ne faca aceasta minune Stiai ca exista si o varianta de jeleu? Ti o dau :500 ml apa 800g zahar,o farfurie adanca cu boabe de soc vanilie ,coaja de lamaie Se fierbe apa,se aduga boabele 15 min ,se strecoara prin servet,se adauga zaharul si vanila se fierbe pana la legare,coaja de lamaie se pune 5 min inainte de stingerea focului Pofta buna

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Dar nu e periculoasa, socul e un detoxifiant. Mi se pare interesanta, cred ca e delicioasa.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Interesant! Chiar nu am stiut ca se poate face si dulceata de soc, dar se pare ca este chiar buna!

    • Fara foto

      nona , 10 decembrie 2009

      e o dulceata excelenta. nici nu stiam ca socul mai face si fructe nu numai flori

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      am mancat odata dulceata din aceasta,dar mine imi e frica sa nu cofund socul ,

    • Fara foto

      lucica mihaila , 02 noiembrie 2009

      Multumesc pentru aprecieri. Pana anul acesta nu am stiut de aceasta dulceata, iar acum sunt foarte incantata ca am descoperit-o. Este intradevar un deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • Fara foto

      mirey , 01 noiembrie 2009

      Imi place foarte mult dulceata de soc,dar anul acesta am ratat-o.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o farfurie adanca cu bobite de soc (foarte coapte)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de lucica mihaila

Chec delicios glazurat

Spumati margarina cu zaharul, adaugati ouale pe rand, amastecati praful de copt cu faina si o adaugati

9 voturi    14 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Tort de ciocolata neagra

Se spumeaza untul cu zaharul, se adauga ouale pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaoa

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Saleuri cu chimen

Aluatul se desface pe masa de lucru, se taie cu rozeta la dimensiunile dorite (vezi poza), se bate

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Marian

Ce treaba au capsunile cu socul? :)

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful

17 voturi    14 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu struguri

Chec cu struguri

Punem 3 linguri cu faina (din cele 5) peste boabele de struguri si amestecam, astfel incat sa le acoperim cu un strat fin. Incalzim

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse