autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

DULCEATA DE TRANDAFIRI

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cind se culeg petalele de la fiecare trandafir, acestea se prind toate odata in mina si li se taie partea alba deodata, inainte de a se risipi.Daca nu s-a facut aceasta la cules , petalele se asaza in manunchi, unele peste altele cu partea alba in aceeasi directie si apoi li se taie mai multora deodata, aceasta parte.Petalele colorate se freaca intr-un castron cu 30 g zahar si cu zeama sau sarea de lamiie au rolul de a intari petalele fragile, ca acestea sa nu se moaie la fiert si de a inviora culoarea.Zaharul se pune la fiert cu 1/2 l apa , se amesteca pe foc, pina cind se topeste si,cind siropul da in clocot, se adauga petalele impreuna cu toata zeama lasata.Petalele frecate s-au intarit, de aceea trebuie sa fiarba mai mult.Dulceata se fierbe, pina cind se leaga.Va avea culoare rosiatica si petalele vor pluti in tot siropul pina in fundul cratitei; atunci cratita se ia de pefoc.Daca se fierbeprea mult, zaharulse caramelizeaza si culoarea devine galbuie.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lidia b , 03 iulie 2014

    fara miere, cuisoare si scortisoara

  • Fara foto

    Mary Paky , 27 mai 2014

    Si eu fac fara scortisoara sau alte igrediente si mai fac si sirop de tradafiri ,sotul meu zice e ca forte bun ptr inima , D-na Mariana Bucur nu se pot face dacat din trandafiri de dulcata ,sunt aceia foarte pafumati ,

  • Fara foto

    Nicoleta Hărjău , 27 mai 2014

    mmmmmmm !!!!!!!!!

    • Fara foto

      Ema Royo , 26 mai 2014

      okam mai adaugat lamaie 1 si juma ,zeama si vreo 250 grsme de zahar,tocmai amterminat si aiesit super

    • Fara foto

      Mariana Bucur , 20 mai 2014

      se poate si cu trandafiri normali sau doar trandafiri de dulceta

    • Fara foto

      Elena Coca Sirbu , 20 iunie 2013

      buona.......

    • Fara foto

      Aileni Florentina Ninuta , 23 mai 2013

      acelasi comentariu.fara scortisora , glucoza.isi pierde din aroma si savoare.

    • Fara foto

      corina , 22 mai 2013

      este reteta Silviei Jurcovan! aveti dreptul sa o reproduceti fara sa specificati acest lucru?

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      e foarte aromata si fara cuisoare si restul...

    • Fara foto

      lica , 22 iunie 2009

      Cum repar o dulceata prea scazuta?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Am incercat-o dar fara adaosul de cuisoare, scortisoara si vanilie; mi se parea ca o sa stric aroma petalelor de trandafiri si a iesit foarte bine.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 23 mai 2009

      Chiar acum ma duc sa incerc aceasta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

77 voturi

Ingrediente

  • 500-700g petale de trandafiri (parfumati)
  • 1 kg zahar
  • 1/2 l apa
  • o linguramiere de albine (100 g)
  • zeama de la o lamiie mare (50 ml) sau 100 gglucoza
  • 2 cuisoare
  • 1-2 bucati scortisoara nemacinata
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina - maria buterchi

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

CIUPERCI CU MARAR

Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, 4-5 minute, cu o jumatate lingurita cu sare, la

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu legume

cartofi frantuzesti

Cartofi de marime mijlocie, bine curatati si ne curatati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

lidia b

fara miere, cuisoare si scortisoara

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Strudel cu bostan, miez de nuca si fructe uscate

Strudel cu bostan, miez de nuca si fructe uscate

Bostanul se trece prin razatoarea cu gauri mari si se pune la calit,la foc iute,amestecand mai des,pana cand scadea cucul ce il lasa.

2 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Mar in foietaj

Mar in foietaj

Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm). Se decojeste marul si se inveleste intr-o

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse