festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

DULCEATA DE TRANDAFIRI

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cind se culeg petalele de la fiecare trandafir, acestea se prind toate odata in mina si li se taie partea alba deodata, inainte de a se risipi.Daca nu s-a facut aceasta la cules , petalele se asaza in manunchi, unele peste altele cu partea alba in aceeasi directie si apoi li se taie mai multora deodata, aceasta parte.Petalele colorate se freaca intr-un castron cu 30 g zahar si cu zeama sau sarea de lamiie au rolul de a intari petalele fragile, ca acestea sa nu se moaie la fiert si de a inviora culoarea.Zaharul se pune la fiert cu 1/2 l apa , se amesteca pe foc, pina cind se topeste si,cind siropul da in clocot, se adauga petalele impreuna cu toata zeama lasata.Petalele frecate s-au intarit, de aceea trebuie sa fiarba mai mult.Dulceata se fierbe, pina cind se leaga.Va avea culoare rosiatica si petalele vor pluti in tot siropul pina in fundul cratitei; atunci cratita se ia de pefoc.Daca se fierbeprea mult, zaharulse caramelizeaza si culoarea devine galbuie.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Coca Sirbu , 20 iunie 2013

    buona.......

  • Fara foto

    Aileni Florentina Ninuta , 23 mai 2013

    acelasi comentariu.fara scortisora , glucoza.isi pierde din aroma si savoare.

  • Fara foto

    corina , 22 mai 2013

    este reteta Silviei Jurcovan! aveti dreptul sa o reproduceti fara sa specificati acest lucru?

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      e foarte aromata si fara cuisoare si restul...

    • Fara foto

      lica , 22 iunie 2009

      Cum repar o dulceata prea scazuta?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Am incercat-o dar fara adaosul de cuisoare, scortisoara si vanilie; mi se parea ca o sa stric aroma petalelor de trandafiri si a iesit foarte bine.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 23 mai 2009

      Chiar acum ma duc sa incerc aceasta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

73 voturi

Ingrediente

  • 500-700g petale de trandafiri (parfumati)
  • 1 kg zahar
  • 1/2 l apa
  • o linguramiere de albine (100 g)
  • zeama de la o lamiie mare (50 ml) sau 100 gglucoza
  • 2 cuisoare
  • 1-2 bucati scortisoara nemacinata
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina - maria buterchi

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

cartofi frantuzesti

Cartofi de marime mijlocie, bine curatati si ne curatati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

PUI TARANESC

Se ia puiul, se curata bine, se desface la mijloc si se introduce inauntru 50 gr. unt amestecat cu

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Elena Coca Sirbu

buona.......

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Mixăm intr-un bol ingredientele uscate, adică făina, migalele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Separat mixăm ouăle cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Prima data se face cafeaua sa aiba timp sa se raceasca pana se face crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Dupa ce se obtine

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse