autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

DULCEATA DE TRANDAFIRI

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
500-700g petale de trandafiri (parfumati), 1 kg zahar, 1/2 l apa, o linguramiere de albine (100 g), zeama de la o lamiie mare (50 ml) sau 100 gglucoza, 2 cuisoare, 1-2 bucati scortisoara nemacinata, vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

77 voturi

Mod de preparare

Cind se culeg petalele de la fiecare trandafir, acestea se prind toate odata in mina si li se taie partea alba deodata, inainte de a se risipi.Daca nu s-a facut aceasta la cules , petalele se asaza in manunchi, unele peste altele cu partea alba in aceeasi directie si apoi li se taie mai multora deodata, aceasta parte.Petalele colorate se freaca intr-un castron cu 30 g zahar si cu zeama sau sarea de lamiie au rolul de a intari petalele fragile, ca acestea sa nu se moaie la fiert si de a inviora culoarea.Zaharul se pune la fiert cu 1/2 l apa , se amesteca pe foc, pina cind se topeste si,cind siropul da in clocot, se adauga petalele impreuna cu toata zeama lasata.Petalele frecate s-au intarit, de aceea trebuie sa fiarba mai mult.Dulceata se fierbe, pina cind se leaga.Va avea culoare rosiatica si petalele vor pluti in tot siropul pina in fundul cratitei; atunci cratita se ia de pefoc.Daca se fierbeprea mult, zaharulse caramelizeaza si culoarea devine galbuie.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lidia b , 03 iulie 2014

    fara miere, cuisoare si scortisoara

  • Fara foto

    Mary Paky , 27 mai 2014

    Si eu fac fara scortisoara sau alte igrediente si mai fac si sirop de tradafiri ,sotul meu zice e ca forte bun ptr inima , D-na Mariana Bucur nu se pot face dacat din trandafiri de dulcata ,sunt aceia foarte pafumati ,

  • Fara foto

    Nicoleta Hărjău , 27 mai 2014

    mmmmmmm !!!!!!!!!

    • Fara foto

      Ema Royo , 26 mai 2014

      okam mai adaugat lamaie 1 si juma ,zeama si vreo 250 grsme de zahar,tocmai amterminat si aiesit super

    • Fara foto

      Mariana Bucur , 20 mai 2014

      se poate si cu trandafiri normali sau doar trandafiri de dulceta

    • Fara foto

      Elena Coca Sirbu , 20 iunie 2013

      buona.......

    • Fara foto

      Aileni Florentina Ninuta , 23 mai 2013

      acelasi comentariu.fara scortisora , glucoza.isi pierde din aroma si savoare.

    • Fara foto

      corina , 22 mai 2013

      este reteta Silviei Jurcovan! aveti dreptul sa o reproduceti fara sa specificati acest lucru?

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      e foarte aromata si fara cuisoare si restul...

    • Fara foto

      lica , 22 iunie 2009

      Cum repar o dulceata prea scazuta?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Am incercat-o dar fara adaosul de cuisoare, scortisoara si vanilie; mi se parea ca o sa stric aroma petalelor de trandafiri si a iesit foarte bine.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 23 mai 2009

      Chiar acum ma duc sa incerc aceasta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

77 voturi

Ingrediente

  • 500-700g petale de trandafiri (parfumati)
  • 1 kg zahar
  • 1/2 l apa
  • o linguramiere de albine (100 g)
  • zeama de la o lamiie mare (50 ml) sau 100 gglucoza
  • 2 cuisoare
  • 1-2 bucati scortisoara nemacinata
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina - maria buterchi

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

cartofi frantuzesti

Cartofi de marime mijlocie, bine curatati si ne curatati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

PUI TARANESC

Se ia puiul, se curata bine, se desface la mijloc si se introduce inauntru 50 gr. unt amestecat cu

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

lidia b

fara miere, cuisoare si scortisoara



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Raffaelo - bomboane de casa

Raffaelo - bomboane de casa

Intr-un castron se pun laptele praf, zaharul + cel vanilat, esenta de vanilie si nuca de cocos, se amesteca si se pune untul moale. Se

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Bomboane Raffaello 1

Bomboane Raffaello 1

Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf , zaharul vanilat si 100 g din nuca

2 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse