Dulceata de visine

Timp pregatire
290 minute
Complexitate
medie
Dulceata de visine

Ingrediente

  • 5 castroane si jumatate de visine
  • 2 kg zahar
  • aspirina sau conservant

Mod de preparare

Visinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa.

Le indepartam coditele si le scoatem samburii.Cantitatea de la ingrediente de

care v-am zis este cea ramasa dupa ce am scos samburii.

Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa) punem un rand de visine, unul de zahar, iar visine si iar zahar pana ce terminam si visinele si zaharul.

Le lasam asa cam 1 ora pentru a-si lasa sucul, timp in care mai invartim din cand in cand in oala, usor fara a zdrobi visinele.

Punem oala pe aragaz, la foc potrivit si o lasam sa fiarba.

La inceput invartim mai des, pana ce zaharul se topeste pentru a nu se prinde de oala, apoi din cand in cand.

O lasam pe foc pana scade din zeama si se ingroasa putin.

Eu am inchis dulceata cand am considerat ca e suficient de grosuta.

Am luat putin pe o farfurie, am dat la rece si cand am considerat ca are consistenta dorita, adica e lipicioasa, am luat-o de pe foc.

Borcanele le spalam in momentul in care punem dulceata pe foc cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.

Punem dulceata fierbinte in borcane, imediat ce inchidem ochiul aragazul.

Deasupra punem fie putin conservant, fie pisam niste aspirine si punem cate un praf.

Le infiletam bine capacele si le acoperim cu o patura groasa.

A 2 a zi le etichetam si le punem la loc racoros pentru a se pastra bine pentru iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise