Eclere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Eclere

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 500 ml apa
  • 250 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr faina
  • 7-8 oua
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 2 cani zahar
  • 8 oua
  • 2 cani faina
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru coji:

Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc si se adauga 300 gr faina si se amesteca cu lingura de lemn. Cand s-a racit compozitia adaugi 7-8 oua, 2 cate 2 si se amesteca bine.

Pentru crema:

1 l lapte cu 1 cana zahar se pun la fiert.

Separat: se pun 8 galbenusuri frecate cu o cana zahar, se pune putin lapte si dupa se adauga 2 cani faina si se adauga si restul de lapte (pana se face 1 l).

Compozitia aceasta se pune peste laptele+ zaharul puse la fiert.

Cand a fiert, se bat albusurile spuma, se torn in crema si se amesteca de jos in sus.

Se adauga si 2 pliculete zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise