Eclere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Eclere

Ingrediente

  • * 250 g faina
  • * 200 g margarina sau unt
  • * 500 ml apa
  • * o lingurita de sare
  • * 6 oua

Mod de preparare

Punem apa la fiert impreuna cu untul/margarina si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata o data si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.

Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt,sub forma de bastonase. Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Eu am facut bastonasele micute,daca le faceti mai mari,probabil ca vor trebui coapte mai mult,important e ca primele 15-20 de minute sa nu deschideti usa cuptorului.

Le-am umplut cu budinca de ciocolata de la Dr Oetcher preparata cu 400ml de lapte si le-am glazurat cu fondant in care am topit niste ciocolata cu lapte.

Pentru umplutura se poate folosi orice fel de budinca,in functie de preferinte.Sau frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise