festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Eclere cu ciocolata si frisca

Autor: Nicole (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Eclerele: Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot se adauga faina si se amesteca bine (sa nu fie pe foc).


Se fierbe putin la foc mic.


Se ia de pe foc si se raceste (intr-o cratita cu apa ). Cand este aproape rece se adauga pe rand ouale.


Se pune in tava sub forma de bastonase si se da la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute si se poate deschide cuptorul doar dupa 20 minute. Dupa ce se racesc se taie in doua pe lungime.


Crema de ciocolata: Se pun toate in cratita in afara de lapte care se pune in mijloc si se amesteca.


Se fierbe la foc potrivit amestecand incontinuu pana se ingroasa.


Se adauga esenta de rom si 50 unt. amesteca bine, se lasa sa se raceasca.


Glazura: Se fierb toate ingredientele.


Mod de ansamblare: capacele de la ecler se trec prin glazura calda. Pe baza eclerului se pune crema de ciocolata, apoi frisca, apoi se pune capacul cu glazura.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gaby Olaru , 24 februarie 2014

    reteta asta este foarte buna!

  • Fara foto

    Gaby Olaru , 24 februarie 2014

    reteta asta este foarte buna!

  • Fara foto

    mari , 02 noiembrie 2009

    numi place!!1uuu reteta e de rasul lumi.

Dificultate

Medie

Timp

2h

137 voturi

Ingrediente

  • Eclere:
  • 100 g margarina (unt)
  • 125 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 oua
  • 125 ml apa
  • Crema de ciocolata:
  • 1 cana lapte rece
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cu varf faina
  • esenta rom
  • 50 g unt
  • 300 ml frisca batuta
  • Glazura:
  • 3-4 linguri cacao
  • 6 linguri apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Gaby Olaru

reteta asta este foarte buna!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Scoici fragede

Scoici fragede

Se amesteca galbenusul cu zaharul, smantana si margarina, se adauga praful de copt stins in otet, coaja de lamaie, sarea si faina pana

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si am amestecat. Am lasat amestecul la

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse