autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Eclere cu ciocolata si frisca

Autor: Nicole (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2006
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicole (Bucatar)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2006

Ingrediente
Eclere:, 100 g margarina (unt), , 125 g faina, , 1/2 lingurita sare, , 3-4 oua, , 125 ml apa, , Crema de ciocolata:, 1 cana lapte rece, , 3 linguri zahar, , 2 linguri cacao, , 1 lingura cu varf faina, , esenta rom, , 50 g unt, , 300 ml frisca batuta, , Glazura:, 3-4 linguri cacao, , 6 linguri apa

Dificultate: Medie Timp: 2h

137 voturi

Mod de preparare

Eclerele: Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot se adauga faina si se amesteca bine (sa nu fie pe foc).


Se fierbe putin la foc mic.


Se ia de pe foc si se raceste (intr-o cratita cu apa ). Cand este aproape rece se adauga pe rand ouale.


Se pune in tava sub forma de bastonase si se da la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute si se poate deschide cuptorul doar dupa 20 minute. Dupa ce se racesc se taie in doua pe lungime.


Crema de ciocolata: Se pun toate in cratita in afara de lapte care se pune in mijloc si se amesteca.


Se fierbe la foc potrivit amestecand incontinuu pana se ingroasa.


Se adauga esenta de rom si 50 unt. amesteca bine, se lasa sa se raceasca.


Glazura: Se fierb toate ingredientele.


Mod de ansamblare: capacele de la ecler se trec prin glazura calda. Pe baza eclerului se pune crema de ciocolata, apoi frisca, apoi se pune capacul cu glazura.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gaby Olaru , 24 februarie 2014

    reteta asta este foarte buna!

  • Fara foto

    Gaby Olaru , 24 februarie 2014

    reteta asta este foarte buna!

  • Fara foto

    mari , 02 noiembrie 2009

    numi place!!1uuu reteta e de rasul lumi.

Dificultate

Medie

Timp

2h

137 voturi

Ingrediente

  • Eclere:
  • 100 g margarina (unt)
  • 125 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 oua
  • 125 ml apa
  • Crema de ciocolata:
  • 1 cana lapte rece
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cu varf faina
  • esenta rom
  • 50 g unt
  • 300 ml frisca batuta
  • Glazura:
  • 3-4 linguri cacao
  • 6 linguri apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Fara foto

mari

numi place!!1uuu reteta e de rasul lumi.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Învârtită cu dovleac

Învârtită cu dovleac

Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste , pregatim aluatul. Se pune faina intr-un castron ,se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine totul cu un tel. Adaugam branza sfaramata

4 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse