autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Eclere cu ciocolata si frisca

Autor: Nicole (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Nicole (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2006

Ingrediente
Eclere:, 100 g margarina (unt), , 125 g faina, , 1/2 lingurita sare, , 3-4 oua, , 125 ml apa, , Crema de ciocolata:, 1 cana lapte rece, , 3 linguri zahar, , 2 linguri cacao, , 1 lingura cu varf faina, , esenta rom, , 50 g unt, , 300 ml frisca batuta, , Glazura:, 3-4 linguri cacao, , 6 linguri apa

Dificultate: Medie Timp: 2h

137 voturi

Mod de preparare

Eclerele: Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot se adauga faina si se amesteca bine (sa nu fie pe foc).


Se fierbe putin la foc mic.


Se ia de pe foc si se raceste (intr-o cratita cu apa ). Cand este aproape rece se adauga pe rand ouale.


Se pune in tava sub forma de bastonase si se da la foc potrivit (180 grade Celsius) pentru 30 minute si se poate deschide cuptorul doar dupa 20 minute. Dupa ce se racesc se taie in doua pe lungime.


Crema de ciocolata: Se pun toate in cratita in afara de lapte care se pune in mijloc si se amesteca.


Se fierbe la foc potrivit amestecand incontinuu pana se ingroasa.


Se adauga esenta de rom si 50 unt. amesteca bine, se lasa sa se raceasca.


Glazura: Se fierb toate ingredientele.


Mod de ansamblare: capacele de la ecler se trec prin glazura calda. Pe baza eclerului se pune crema de ciocolata, apoi frisca, apoi se pune capacul cu glazura.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Clatite fragede cu gem de capsuni

Batem bine ouale cu zaharul, adaugam laptele, esenta, sarea,untul topit si faina. Amestecam bine. Din

12 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Chec economic

Se topeste zaharul in apa pe foc si dupa ce devine limpede siropul (adica nu se mai vede zaharul

13 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gaby Olaru , 24 februarie 2014

    reteta asta este foarte buna!

  • Fara foto

    Gaby Olaru , 24 februarie 2014

    reteta asta este foarte buna!

  • Fara foto

    mari , 02 noiembrie 2009

    numi place!!1uuu reteta e de rasul lumi.

Dificultate

Medie

Timp

2h

137 voturi

Ingrediente

  • Eclere:
  • 100 g margarina (unt)
  • 125 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 oua
  • 125 ml apa
  • Crema de ciocolata:
  • 1 cana lapte rece
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura cu varf faina
  • esenta rom
  • 50 g unt
  • 300 ml frisca batuta
  • Glazura:
  • 3-4 linguri cacao
  • 6 linguri apa

Raporteaza reteta

Fara foto

mari

numi place!!1uuu reteta e de rasul lumi.

Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Placinta taraneasca cu dovleac

Placinta taraneasca cu dovleac

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Topim untul. Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, plicul de cappuccino si praful de sare). Mixam cele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse