autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

ECLERE CU CIOCOLATA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Ingrediente
12 linguri faina,1 lingura zahar,2 pahare lapte,sare,200 gr.unt,8 oua,crema de ciocolata,sau vanilie dupa gust., Pentru crema:1 litru lapte,150 gr.unt,6 oua,6 linguri amidon de porumb,4 linguri caco,250 gr.zahar,un praf sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

52 voturi

Mod de preparare

Se pune in cratita untul, praf de sare, aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca se toarna toata faina o data si se amesteca repede si bine pana se formeaza o coca rotunda,dar fara sa fiarba.


Se fasa cateva minute sa se raceasca si se aduga oualele unul cata unul.Aluatul se pune intr-o punga taiata la varf si se modeleaza bastonase in tava la distanta intre ele.


Se tin la cuptor circa 30 min.Cind sau racit se taie pe lung si se umplu cu crema dorita.Si se orneaza cu sos de ciocolata. amesteca oualele cu zaharul,cacao si amidonul cu 200 ml.lapte rece.


Separat se pune la fier restul de lapte si cand a dat in clocot se toarna compozitia din amidon,se amesteca continu pana se ingroase si fierbe.


Se ia de pe foc si se adauga untul,se lasa la racit.Pentru cine doreste, poate folosi sarlota de cacao din comert si urmeaza instructiunile dupa pachet.
Se pune in cratita untul, pra
Retete
Alte retete din Prajituri

Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Se pune uleiul, sarea si apa intr-o cratita pe foc, se lasa sa dea in clocot, apoi se indeparteaza

6 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Eclere cu crema de ciocolata

Aluatul: Intr-o cratita punem apa si uleiul. Le punem pe foc, iar cand da in clocot turnam toata

3 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Super buna reteta. Imi aduce aminte de copilarie cand mancam cate o tava intreaga. Asta era prajitura pe care o mancam atunci cel mai des. Azi e prima oara cand incerc sa o fac chiar eu. Dar am de gand sa pun si niste ciocolata rasa in compozitia cremei de ciocolata.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 23 noiembrie 2009

    Delicioase,delicioase.....................

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Felicitari! Arata superb

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Imi plac foarte tare.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Felicitari ! un singur lucru nu-mi place la eclere...se termina foarte repede !!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Asa este,la cele cu ciocolata eu nu pun frisca.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Arata excelent, la ecler nu se pune frisca. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Minunate...,merge si putina frisca deasupra.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Sunt super!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

52 voturi

Ingrediente

  • 12 linguri faina,1 lingura zahar,2 pahare lapte,sare,200 gr.unt,8 oua,crema de ciocolata,sau vanilie dupa gust.
  • Pentru crema:1 litru lapte,150 gr.unt,6 oua,6 linguri amidon de porumb,4 linguri caco,250 gr.zahar,un praf sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia

Somon si pastrav la cuptor

Se curate pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza

15 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

45 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

maria mihalache

Delicioase,delicioase.....................

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje