autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

ECLERE CU CIOCOLATA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune in cratita untul, praf de sare, aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca se toarna toata faina o data si se amesteca repede si bine pana se formeaza o coca rotunda,dar fara sa fiarba.


Se fasa cateva minute sa se raceasca si se aduga oualele unul cata unul.Aluatul se pune intr-o punga taiata la varf si se modeleaza bastonase in tava la distanta intre ele.


Se tin la cuptor circa 30 min.Cind sau racit se taie pe lung si se umplu cu crema dorita.Si se orneaza cu sos de ciocolata. amesteca oualele cu zaharul,cacao si amidonul cu 200 ml.lapte rece.


Separat se pune la fier restul de lapte si cand a dat in clocot se toarna compozitia din amidon,se amesteca continu pana se ingroase si fierbe.


Se ia de pe foc si se adauga untul,se lasa la racit.Pentru cine doreste, poate folosi sarlota de cacao din comert si urmeaza instructiunile dupa pachet.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Super buna reteta. Imi aduce aminte de copilarie cand mancam cate o tava intreaga. Asta era prajitura pe care o mancam atunci cel mai des. Azi e prima oara cand incerc sa o fac chiar eu. Dar am de gand sa pun si niste ciocolata rasa in compozitia cremei de ciocolata.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 23 noiembrie 2009

    Delicioase,delicioase.....................

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Felicitari! Arata superb

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Imi plac foarte tare.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Felicitari ! un singur lucru nu-mi place la eclere...se termina foarte repede !!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Asa este,la cele cu ciocolata eu nu pun frisca.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Arata excelent, la ecler nu se pune frisca. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Minunate...,merge si putina frisca deasupra.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Sunt super!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

52 voturi

Ingrediente

  • 12 linguri faina,1 lingura zahar,2 pahare lapte,sare,200 gr.unt,8 oua,crema de ciocolata,sau vanilie dupa gust.
  • Pentru crema:1 litru lapte,150 gr.unt,6 oua,6 linguri amidon de porumb,4 linguri caco,250 gr.zahar,un praf sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Varadi Silvia

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

43 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

14 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

maria mihalache

Delicioase,delicioase.....................

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

1 vot    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri