Eclere cu crema de ciocolata

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Eclere cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 375 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 5 oua
  • 185 gr faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru crema:
  • 550 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 1/2 lingura cacao
  • 1/2 cana zahar
  • 3 galbenusuri
  • 70 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-o cratita punem apa si uleiul.

Le punem pe foc, iar cand da in clocot turnam toata faina.

Cu o lingura de lemn amestecam energic pana incorporam toata faina.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi incorporam ouale, rand pe rand si nu toate deodata.

La urma punem si extractul de vanilie.

Intr-o tava asezam hartie de copt.

Intr-un sprit punem aluat si facem forme de ecler in tava.

Cand terminam de format cojile de ecler, dam tava in cuptorul incins.

Primele 10 minute le lasam la o temperatura putin mai mare, apoi reglam o temperatura potrivita si le mai lasam cam 25 de minute (ne uitam sa aiba o culoare usor aurie ).

Le scoatem cand sunt gata si le lasam la racorit.

Crema:

Mixam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul.

Adaugam faina, cacaoa si cateva linguri de lapte si le incorporam.

Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.

Cand laptele da in clocot il tragem de pe foc, turnam amestecul de cacao pregatit mai sus si dam iar pe foc, timp in care invartim mereu sa nu se prinda de cratita.

Cand a ajuns la consistenta unei budinci o luam de tot de pe flacara aragazului.

Ciocolata o taiem cubulete mici si o adaugam in crema fierbinte.

Mai punem extractul de vanilie, untul si invartim bine.

Acoperim cu o folie si o lasam sa se racoreasca, apoi punem si coaja rasa de portocala.

Taiem cojile de ecler in doua, dar nu de tot, pe o laterala le lasam netaiate.

Cu ajutorul unui sprit le umplem cu crema.

Le presaram cu zahar pudra, apoi le dam la rece (puteti opta sa le ornati cu ciocolata, cu glazura sau ce mai doriti).

Le dam putin la rece, apoi servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise