autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Eclere cu crema de vanilie

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2010

Ingrediente
12 linguri faina, 1 lingura zahar, 2 pahare lapte,sare, 200 gr.unt, 8 oua, crema de vanilie, Pentru crema, 1 litru lapte, 50 gr.unt, 8 galbenusuri, 6 linguri amidon de porumb, 6 linguri.zahar,un praf sare.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

45 voturi

Mod de preparare

Se pune in cratita untul, praf de sare, aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca se toarna toata faina o data si se amesteca repede si bine pana se formeaza o coca rotunda,dar fara sa fiarba.


Se lasa cateva minute sa se raceasca si se aduga ouale unul cate unul.Aluatul se pune intr-o punga taiata la varf si se modeleaza bastonase in tava la distanta intre ele.


Se tin la cuptor circa 30 min.Cind s-au racit se taie pe lung si se umplu cu crema dorita.


Crema:


Se pune laptele la foc sa se incalzesca,dar atentie sa fie doar caldut,(altfel riscam sa facem omleta).


Separat se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,zaharul si amidonul,apoi se toarna in fir subtire laptele caldut.Totul se transfera inapoi in craticioara si se pune pe foc mic pana se ingroasa,amestecand continu sa nu se lipeasca crema de vas.Cand s-a ingrosat,se da de pe foc si se adauga untul,se amesteca bine pana se topeste,se acopera vasul cu o folie sa nu prinda crusta si se lasa sa se raceasca bine de tot.Apoi se pot umple eclerele.


Se orneaza dupa gust, cu glazura de ciocolata sau zahar pudra.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

Prepararea cojilor Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Pentru inceput vom face cojile: vom pune la fiert apa, uleiul si sarea, cand a inceput sa clocoteasca

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Moni-Sabin Bucurei , 29 mai 2015

    bune

  • Fara foto

    Nykoleta Creanga , 25 aprilie 2015

    dar cele doua pahare de lapte de la aluat ? alea unde le pui?

  • Fara foto

    Monica Darandoi , 01 octombrie 2014

    Super super bune!!!!!!

    • Fara foto

      Mariana Marin , 21 august 2014

      bun

    • Fara foto

      Dana Valean , 20 august 2014

      daca iti mai aduci aminte noi faceam gogosile cu apa si unsoare

    • Fara foto

      Dana Valean , 20 august 2014

      ai perfecta dreptate

    • Fara foto

      Floarea Neacsu , 19 august 2014

      bune

    • Fara foto

      Dana David , 06 ianuarie 2014

      o sa incerc.sper sa iasa

    • Fara foto

      Lacramioara Munteanu , 26 iunie 2013

      bun bun

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Silvia sunt perfecte, imi plac foarte mult.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Bine mai arata ,te invita sa le mananci !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      wow ce bine arata ... la ce bine arata si la gust cred sunt fff bune!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Aromate si grozav de aspectuoase!***** Am salvat reteta.

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Foarte bine arata! Delicioase!!!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      salvata si 5***** ador eclerele

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      Silvye este una din prajiturile din care as putea manca zilnic....Minunate sunt, mai ales cu crema de vanilie ! Arata excelent...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      Ii plac foarte mult ,au un aspect deosebit!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

45 voturi

Ingrediente

  • 12 linguri faina
  • 1 lingura zahar
  • 2 pahare lapte,sare
  • 200 gr.unt
  • 8 oua
  • crema de vanilie
  • Pentru crema
  • 1 litru lapte
  • 50 gr.unt
  • 8 galbenusuri
  • 6 linguri amidon de porumb
  • 6 linguri.zahar,un praf sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

15 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Silvia sunt perfecte, imi plac foarte mult.



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse