autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Eclere cu crema de vanilie

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune in cratita untul, praf de sare, aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca se toarna toata faina o data si se amesteca repede si bine pana se formeaza o coca rotunda,dar fara sa fiarba.


Se lasa cateva minute sa se raceasca si se aduga ouale unul cate unul.Aluatul se pune intr-o punga taiata la varf si se modeleaza bastonase in tava la distanta intre ele.


Se tin la cuptor circa 30 min.Cind s-au racit se taie pe lung si se umplu cu crema dorita.


Crema:


Se pune laptele la foc sa se incalzesca,dar atentie sa fie doar caldut,(altfel riscam sa facem omleta).


Separat se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,zaharul si amidonul,apoi se toarna in fir subtire laptele caldut.Totul se transfera inapoi in craticioara si se pune pe foc mic pana se ingroasa,amestecand continu sa nu se lipeasca crema de vas.Cand s-a ingrosat,se da de pe foc si se adauga untul,se amesteca bine pana se topeste,se acopera vasul cu o folie sa nu prinda crusta si se lasa sa se raceasca bine de tot.Apoi se pot umple eclerele.


Se orneaza dupa gust, cu glazura de ciocolata sau zahar pudra.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Marin , 21 august 2014

    bun

  • Fara foto

    Dana Valean , 20 august 2014

    daca iti mai aduci aminte noi faceam gogosile cu apa si unsoare

  • Fara foto

    Dana Valean , 20 august 2014

    ai perfecta dreptate

    • Fara foto

      Floarea Neacsu , 19 august 2014

      bune

    • Fara foto

      Dana David , 06 ianuarie 2014

      o sa incerc.sper sa iasa

    • Fara foto

      Lacramioara Munteanu , 27 iunie 2013

      da ,cu mult drag. daca n-am timp de facut o sa cumpar si tot te invit ,cumatra mea draga!

    • Fara foto

      Ana Harsovschi , 27 iunie 2013

      cand vvii in tara ma inviti la un ecler daca o sa ai timp

    • Fara foto

      Lacramioara Munteanu , 26 iunie 2013

      bun bun

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Silvia sunt perfecte, imi plac foarte mult.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Bine mai arata ,te invita sa le mananci !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      wow ce bine arata ... la ce bine arata si la gust cred sunt fff bune!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Aromate si grozav de aspectuoase!***** Am salvat reteta.

    • Danutza

      Danutza (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Foarte bine arata! Delicioase!!!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      salvata si 5***** ador eclerele

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      Silvye este una din prajiturile din care as putea manca zilnic....Minunate sunt, mai ales cu crema de vanilie ! Arata excelent...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      Ii plac foarte mult ,au un aspect deosebit!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

43 voturi

Ingrediente

  • 12 linguri faina
  • 1 lingura zahar
  • 2 pahare lapte,sare
  • 200 gr.unt
  • 8 oua
  • crema de vanilie
  • Pentru crema
  • 1 litru lapte
  • 50 gr.unt
  • 8 galbenusuri
  • 6 linguri amidon de porumb
  • 6 linguri.zahar,un praf sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Varadi Silvia

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

14 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Albusurile se bat spuma tare cu sarea ,zaharul .Se incorporeaza treptat galbenusurile amestecate

16 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Torturi

Mariana Marin

bun

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu stafide

Papanasi cu stafide

Maiaua Amestecam faina cu putin zahar, drojdia si putina apa calda - amestecul se lasa 10 minute pana isi dubleaza volumul. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mar copt cu cus-cus si coacaze

Mar copt cu cus-cus si coacaze

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara. Se macina alunele si migdalele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse