autor:

delicious flavours

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Eclere cu crema de vanilie

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 decembrie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe foc, adaugam faina si amestecam repede. Lasam deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Cand s-a racit complet adaugam rand pe rand ouale, amestecand dupa fiecare cu o lingura de lemn pana cand ouale sunt bine incorporate.


Din aluatul astfel obtinut luam cu o lingura cate o biluta si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute.


Intre timp pregatim crema de vanilie.


Punem pe foc jumatate din lapte (300ml) si adaugam miezul din pastaia de vanilie impreuna cu pastaia.


Separam ouale si adaugam galbenusurile in cealalta jumatate de lapte, deasemenea adaugam si jumatate din zahar (100 gr) si faina. Frecam bine cu mixerul si trecem prin sita in laptele de pe foc. Amestecam continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul ramas (100 gr) si incorporam usor in crema calda.


Dupa ce s-au copt eclerele, le lasam sa se raceasca, apoi le taiem capacelele, dar nu de tot si le umplem cu crema de vanilie.


La final le glazuram cu ciocolata topita sau le pudram cu zahar praf.


Pofta buna!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine):

    Sunt foarte simplu de facut si excelente la gust!Le-am facut de cateva ori din momentul in care le-am vazut postate! Sunt foarte incantata de noua reteta de dulce pe care o pot face. Multumesc!

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Ardelean , 20 iulie 2014

    100 ml. ulei,200 ml. apa,200 gr. faina un plic zahar vanilie jumate lingurita sare ,6 oua...apa,uleiul,sare, se fierb cind dau in clocot se ia de pe foc si se pune faina toata se amesteca bine se lasa sa se racoreasca putin apoi cu mixerul adaugam pe rind ouale dupa fiecare ou mixam pina e incorporat cind am terminat punem aluatul intr/o punga mai rezistenta cu un colt taiat jos si facem in tava tapetata cu hirie de copt gramajoare cam de marimea unui ou mai mare cuptorul trebuie sa fie ff incins 220/250 grade se coc pina se fac maroniu fumos cam 20 min.dupa ce s/au copt se lasa sa se raceasca se taie capacelul de sus si eu pun ori budinca de vanilie ori de ciocolata si peste frisca si pun capacelul si le pudrez cu zahar sau fac o glazura de ciocolata si pun reteta o am de mult timp si e buna dar totul e cuptorul daca nu e incins nu ies ramin plate si nu se face golul din mijloc

  • Fara foto

    Rodica Ardelean , 20 iulie 2014

    eu am o reteta ff buna si ies ca la cofetarie

  • Fara foto

    Gurau Andreea Maria , 10 iulie 2014

    aluatul este oribil.nici macar nu se coace...cred k ai gresit putin din cantitati sau ii lipseste ceva.cuptorul meu este f bun pt k am facut destule praji in el

    • Fara foto

      Anca Stefan Baditoiu , 01 iunie 2014

      sunt delicioase dar mie mi s a taiat coca

    • Fara foto

      Violeta Nicoleta Burcea , 04 aprilie 2014

      la cate grade si pt cat timp se baga la cuptor ?

    • Fara foto

      Alexia Ana , 22 martie 2014

      imi plac mult eclerele!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Neacsu Ana Maria , 23 septembrie 2013

      Scuze, am incercat sa fac si eu ecste eclere minunate, dar nu stiu din ce motiv nu mi se cos. Le-am lasat vreo 3 ore la cuptor-fara nici o exagerare si la mijloc tot necoapte erau.Sa fie din cauza cuptorului? Pe la ce temperatura ar trebui sa le coc, dupa ce introduc tava in cuptorul prerincalzit? merci mult

    • Fara foto

      Maria Dinca , 23 septembrie 2013

      Prima data in viata am facut aceasta reteta,pentru caci am auzit caci este cam complicata.Dar nu a fost rau deloc.Am primit nota 9(ca pt incepatori)Superbe din toate punctele de vedere.

    • Fara foto

      Otilia Paga , 23 septembrie 2013

      delicioase....

    • Fara foto

      Bianca Bâ , 26 iunie 2013

      O cana este standard, nu exista mai multe tipuri de cani in materie de gatit. Cana are 250 ml, aceea este CANA. La celelalte te referi ca si ceasca sau pahar.

    • Fara foto

      ramona , 04 iunie 2013

      imi spuneti va rog , ce inseamna o cana de faina ?????

    • Fara foto

      Ramona Si Atat , 04 iunie 2013

      o cana faina , ce inseamna asta in grame , pt ca , poate fi mai multe feluri de cani.

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2012

      sant delicioase si eu le fac mereu si cu umplutura sarata pentru aperitiv chiar am postata reteta daca vrei sa te uiti bravo felicitari!!!

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2011

      Esti draguta Alice! Un an nou fericit!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2011

      Minunate,,imi lasa apa in gura.

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2011

      Draga Maria, iti multumesc frumos! Incearca-le cu incredere, eu le fac inca din timpul liceului :)....si noua ne plac foarte mult! Te pup!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2011

      Ar fi prima data cand le fac, dar o sa incerc, pentru ca sotul meu me bate la cap tot timpul sa ii fac eclere. Arata excelent ale tale! *****

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2011

      Va astept la o portie! :**

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2011

      Superbe prajituri! Nici nu mai stiu sa scriu de pofta ce mie!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2011

      Delicioase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru eclere
  • -300 ml apa
  • -150 ml ulei
  • -1 cana faina
  • -5 oua
  • Ingrediente pentru crema:
  • -600 ml lapte
  • -½ pastaie de vanilie
  • -200 gr zahar
  • -100 gr faina
  • -3 oua

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de delicious flavours

Chocolate Crinkles

Cand am vazut aceste “fursecuri” la Laura Adamache, pot sa spun ca a fost dragoste la

8 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Rondele de somon cu sos de piper verde

Cu cel putin o ora inainte de a pregati acest preparat, vom hidrata piperul in apa rece, iar somonul,

13 voturi    12 comentarii
45 min
Aperitive cu peste

Brownie cu crema mascarpone

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, iar separat mixam ouale cu zaharul pana devine

15 voturi    10 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Rodica Ardelean

100 ml. ulei,200 ml. apa,200 gr. faina un plic zahar vanilie jumate lingurita sare ,6 oua...apa,uleiul,sare, se fierb cind dau in clocot se ia de pe foc si se pune faina toata se amesteca bine se lasa sa se racoreasca putin apoi cu mixerul adaugam pe rind ouale dupa fiecare ou mixam pina e incorporat cind am terminat punem aluatul intr/o punga mai rezistenta cu un colt taiat jos si facem in tava tapetata cu hirie de copt gramajoare cam de marimea unui ou mai mare cuptorul trebuie sa fie ff incins 220/250 grade se coc pina se fac maroniu fumos cam 20 min.dupa ce s/au copt se lasa sa se raceasca se taie capacelul de sus si eu pun ori budinca de vanilie ori de ciocolata si peste frisca si pun capacelul si le pudrez cu zahar sau fac o glazura de ciocolata si pun reteta o am de mult timp si e buna dar totul e cuptorul daca nu e incins nu ies ramin plate si nu se face golul din mijloc

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

In primul rand, curatam capsunile, le spalam, le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele. Separam galbenusurile de

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale le mixam spuma cu un praf de sare

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri