autor:

Fara foto

» » Prajituri

Eclere cu crema de vanilie

Autor: mikidush (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cojile:


Se pune la fiert apa si uleiul. Cand au dat in clocot se adauga faina in ploaie si se amesteca pe foc pana se omogenizeaza compozitia.


Se da jos si se amesteca pana se raceste. Dupa racire se pun ouale unul cate unul si se amesteca (se adauga un ou, se amesteca pana se inglobeaza si dupa aceea se adauga urmatorul ou).


Se pun cu o lingura intr-o tava unsa cu ulei. Intre formele de compozitie puse in tava sa fie o mica distanta pentru a nu se lipi una de alta.


Se adauga la cuptor la foc mare pana se umfla dupa care se lasa focul mai mic pana cand cojile s-au rumenit putin. Atentie!! Nu se deschide usa la cuptor pana nu sunt aproape gata. Riscati sa nu mai creasca.


Crema:


Se amesteca ouale cu zaharul; dupa omogenizare se adauga faina.


Se pune pe foc laptele si dupa ce se incalzeste se adauga compozitia cu oua zahar si faina si se amesteca incontinuu pentru a nu forma cocoloase. Daca observati ca incepe sa faca, luati putin de pe foc si amestecati in continuare. Dupa ce crema s-a ingrosat, luati-o de pe joc, adaugati zaharul vanilat si esenta de vanilie.


Se lasa sa se raceasca dupa care se taie pe lateral cojile si se umplu cu crema. Eu am pus la unele crema de vanilie, iar la altele am cumparat budinca de ciocolata cu rom.


Glazura: amestecati pe foc cele trei ingrediente zahar, cacao si apa si fierbeti pana se mai ingroasa putin.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    si eu prepar eclere si imi plac foarte mult! Adaug la toping si putin unt sau ulei

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

    Uachese

  • Fara foto

    lilicaG (Maestru bucatar) , 27 martie 2009

    O glazura foarte buna pentru eclere (dar nu numai) este glazura de ciocolata de la Doctor Oetker.

    • Fara foto

      mocanu74 (Chef de cuisine) , 20 martie 2009

      Daca vreti crema mai fina adaugati un paharel de alcool, nu conteaza ce tip.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • pentru coji:
  • 6 oua
  • 1 cana ulei,
  • 2 cani apa,
  • 1 cana faina
  • un praf de sare,
  • pentru crema:
  • 4 oua,
  • 1 litru lapte
  • 1 cana zahar,
  • 1 cana faina sau amidon( amidonul face crema mai fina)
  • 1 esenta de vanilie,
  • 1 plic zahar vanilat
  • glazura:
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

lumi (Chef de cuisine)

si eu prepar eclere si imi plac foarte mult! Adaug la toping si putin unt sau ulei

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu mere coapte

Briose cu mere coapte

Se mixeaza ouale, untul se topeste cu zaharul si se toarna peste oua amestecand energic se pun merele coape in prealabil si tiate, faina

0 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema. Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri