autor:

autor

» » Prajituri

Eclere

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia si se lasa sa se raceasca.


Se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine dupa fiecare.


Se pun in tava sub forma de bastonase. Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial si dupa ce cresc bastonasele se da la foc mic pana se rumenesc usor deasupra.


Se scot de la cuptor si dupa ce s-au racit se taie pe laterala pentru a putea fi introdusa crema.





Crema: se fierbe laptele cu zaharul, se adauga faina si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.


Se lasa la fiert 5 min, dupa care se adauga zaharul vanilat si margarina.


Pe deasupra se poate pune ciocolata topita sau o crema facuta din: 4 linguri cacao, 10 linguri apa, 10 linguri zahar, un sfert de pachet de unt, ce se pun pe foc amestecand incontinuu pana capata o consistenta cremoasa.


Dupa racire crema se intareste.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Karoline_Karoli , 19 mai 2013

    Sunt la gust dupa cum arata???

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Pregatesc destul de des aceasta reteta ,e usor de facut si foarte buna .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      ana , 09 martie 2010

      ESTE CEA MAI BUNA PRAJITURA CARE AM MANCATO VREO DATA

    • Fara foto

      simi , 30 decembrie 2009

      uite o reteta foarte buna de crema pentru orice prajitura: - 1 pachet margarina unirea, - 1 litru de lapte, -1 cana de zahar, - 8 linguri de faina, - 2 linguri de cacao, - 1 fiola esenta de rom Se pun pe foc margarina cu zaharul pana se topesc apoi se adauga 1/2 de litru de lapte, intre timp se pun impreuna intr-un vas: faina cu cacao si cu cealalta 1/2 litru de lapte si se amesteca cu telul.Cand a inceput sa clocoteasca cele de pe foc se adauga si compozitia de pe urma si se amesteca continu pentru a nu forma cocoloase si pana se ingroasa crema, la sfarsit se pune esenta. E cea mai buna reteta de crema de cacao!

    • Fara foto

      gabi , 24 decembrie 2009

      2 polonice apa,1polonic ulei,faina 3 polonice 10 oua.apa si uleiul se pun la fiert la foc mare si cind fierbe se adauga faina (ca la mamaliga).coca obtinuta se bate la robot sau cu telul si se adauga treptat cite un ou .se coace in tava neunsa la foc mare. crema se poate fc din budinca.

    • Fara foto

      nici , 09 decembrie 2009

      AM INCERCAT ACEASTA RETETA SI POT SA SPUN CA NU ASI MAI FACE-O ALTA DATA .

    • Fara foto

      c , 20 octombrie 2009

      nu ati scris si reteta cremeide eclere

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Delicioase...

    • Fara foto

      mihaila andrei (Bucatar sef) , 07 septembrie 2009

      Eu am incalzit cuptorul inainte de a baga tavile si primele 10 minute le-am tinut la foc tare dupa care am dat focul la mic inca 20 minute.presupun ca depinde si de cuptorul fiecaruia.Pofta buna

    • Fara foto

      Adriana , 07 septembrie 2009

      Spune-ti mi si mie cu aproximatie cam cat trebuie tinute la cuptor? Stiu ca nu e bine sa deschizi cuptorul in timpul coacerii, iar eu nu am geam la usa, deci nu le pot vedea in alt mod!! :( Deci cam cat ar trebui sa le las?

    • Fara foto

      mihaila andrei (Bucatar sef) , 07 septembrie 2009

      Crema:Se amesteca laptele cu faina si cu zaharul dupa care se pune la foc mic sau bain marie si se amesteca continuu pana se face ca smantana.Se lasa la racit iar dupa ce este aproape racita eu recomand sa se amestece cu 1/4 pachet margarina.

    • Fara foto

      byanca , 23 mai 2009

      Cum se face crema???

    • Fara foto

      paula15 (Bucatar) , 28 martie 2009

      Subscriu: cu crema ce facem? :((

    • Fara foto

      luminita , 25 martie 2009

      Crema cum se face?

    • Fara foto

      ana , 19 februarie 2009

      Bun, bun, dar crema cum se face...ca nu scrie decat reteta nu si crema....:|

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

444 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 1/2 cani de faina
  • 0,5 l apa
  • 1 cana ulei
  • sare.
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 1/4 kg zahar
  • 8 linguri faina
  • 10 pliculete zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

Karoline_Karoli

Sunt la gust dupa cum arata???

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

1 vot    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri