autor:

autor

» » Prajituri

Ecleruri

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
pentru 250 gr. faina se iau 1 pahar apa, 100 gr. unt proaspat, 6-7 oua, 1/4 lingurita sare, crema de ciocolata (sau cafea), glazura de zahar sau zahar pudra

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 25 min

67 voturi

Mod de preparare

Se toarna in cratita apa, se adauga unt si sare, se incalzeste pina este gata sa dea in clocot si se toarna faina, amestecind repede, cu multa grija, ca sa nu se faca cocolosi.


Se pune cratita la foc si se amesteca mereu, pina cind aluatul incepe sa se desprinda de pe fund.


Se ia cratita de pe foc si se amesteca in continuare, pina se racoreste aluatul.


Se adauga ouale, cite unul, frecind bine dupa fiecare. Aluatul este gata atunci cind, fiind destul de moale, nu se intinde totusi pe tava.


Se toarna aluatul intr-un cornet facut din hirtie groasa cu o deschizatura la virf.


Se preseaza usor cornetul, turnind aluatul in forma de bastonase pe o tava de tabla, care nu se unge cu unt si nici nu se presara cu faina.


Se coace la foc iute timp de 25-30 minute. Nu se recomanda sa se deschida prea des cuptorul, deoarece aluatul poate sa cada. Cind prajiturile au crescut bine si s-au uscat, se scot din cuptor si se iau de pe tava cit sint inca fierbinti.


Se lasa sa se raceasca, se taie in lung capacele, se umplu inauntru cu crema de ciocolata sau de cafea (daca prajiturile au crescut bine trebuie sa fie goale inauntru), se acopera cu capacele taiate si se toarna pe deasupra glazura de zahar sau se presara cu zahar pudra.


  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    ioneladan (Bucatar sef) , 22 ianuarie 2009

    Se poate adauga frisca optional

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 25 min

67 voturi

Ingrediente

  • pentru 250 gr. faina se iau 1 pahar apa
  • 100 gr. unt proaspat
  • 6-7 oua
  • 1/4 lingurita sare
  • crema de ciocolata (sau cafea)
  • glazura de zahar sau zahar pudra

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

287 voturi    18 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

ioneladan (Bucatar sef)

Se poate adauga frisca optional



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresă însiropată

Negresă însiropată

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu o cana si jumatate de zahar, 2 pahare de lapte dulce, un pahar de ulei,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Vulcan de ciocolata cu inghetata si capsuni

Se topeste ciocolata cu untul intr-un bol la aburi, se amesteca preparatul obtinut cu zaharul pudra, apoi se adauga cele 2oua, cele

15 voturi    0 comentarii
15 min
Prajituri