autor:

Fara foto

» » Aperitive cu carne

Empanadas

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Din faina galbenus si laptele caldut se framanta un aluat.


Se inglobeaza incet incet si uleiul in aluatul obtinut.


Se formeaza o minge care se pune la frigider pana facem umplutura.


Calim ceapa in ulei sau untura, adaugam carnea pana isi schimba culoarea. Condimentam si lasam deoparte umplutura. Punem ouale (2) la fiert, cand sunt fierte le decojim si le taiem felii.


Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie subtire. Taiem cu o can destul de mare cerculete. Le mai intindem si cu mana un pic si punem in mijlocul lor o lingurita de carne si deasupra una doua felii de ou. Ridicam o jumatate de aluat peste cealalta jumatate si presam marginile usor cu degetele. Apoi cu ajutorul unei furculite apasam marginile pentru a se inchide bine si pentru a rezulta un model zimtat. Le asezam in tava cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou.


Se coc la 180 de grade cam 20- 30 de minute pana devin aurii.


Se servesc calde sau reci.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Irina_Vacarasu

    Irina_Vacarasu (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2015

    Aluatul este excelent, se face repede si usor. Cantitatile date sunt corecte. Eu le-am umplut cu ton si ceapa, iar pe deasupra am presarat chimen. Au iesit grozav de bune. Recomand sa le faceti cu ce umplutura va place. Nu veti regreta.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    da,nici eu nu stiam ce sunt! Un fel de placintele cu carne Arata bine!

  • Fara foto

    silviana maftei , 31 ianuarie 2010

    Savuroase si usor de facut,multumesc pt reteta

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      MM O BUNATATE!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Apetisant!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Pare a fi un aperitiv apetisant.Felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Chiar imi place ce vad.Bravo!

    • Fara foto

      Ioana (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Multumesc, le puteti face mai iuti (cum le-am facut eu) sau mai outin picante, va asigur ca gustul este unul deosebit.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Dupa numele retetei nu stiam la ce sa ma astept,dar arata bine.Felicitari pentru prezentare!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

      O, da! Chiar imi plac.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Arata grozav...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 225 gr faina
  • 1 galbenus
  • 40 gr ulei (50 ml)
  • 120 ml lapte caldut
  • sare
  • Umplutura:
  • 2 cepe mici tocate marunt
  • 2 linguri ulei sau untura
  • 400 gr carne vita macinata
  • 1 lingurita pasta de ardei iute de la borcan (Eros Pista)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf cutit boia iute
  • chimion macinat
  • piper
  • sare
  • oregano
  • 2 oua fierte
  • 1 galbenus pentru uns

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Irina_Vacarasu (Chef de cuisine)

Aluatul este excelent, se face repede si usor. Cantitatile date sunt corecte. Eu le-am umplut cu ton si ceapa, iar pe deasupra am presarat chimen. Au iesit grozav de bune. Recomand sa le faceti cu ce umplutura va place. Nu veti regreta.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Piept de pui pane

Piept de pui pane

Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie felii subtiri. Se asezoneaza cu sare (vegeta) , piper si se lasa la macerat in frigider

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Chiftelute din carne

Chiftelute din carne

Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga ouale crude, piper, sare,

53 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne