festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Escalop de porc cu ciuperci

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se transeaza carnea cate doua bucati la portie si se bate cu ciocanul de snitele, se presara cu sare. trece fiecare bucata prin faina si se prajeste intr o tigaie, in ulei. Dupa prajire se scot intr un vas, se toarna sosul deasupra si se fierbe la foc domol. Ciupercile se curata, se spala, se taie in felii si se calesc in untul incins. Cand sint gata, se pun peste escalop impreuna cu vinul. mai fierbe 10 minute.


Se servesc cu verdeata tocata marunt desupra si cu garnitura de salata verde sau de andive, dupa sezon.


Se recomanda vinul roze sec sau rosu demisec, dupa preferinta.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorhe Manafu , 09 martie 2014

    Interesant

  • Fara foto

    L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

    Unde gasesc sos brun si ce contine acesta?

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2009

    Este o reteta minunata, pe care o fac des, cu mici modificari... Nu pun vin iar dupa ce am prajit carnea, in sosul lasat adaug repede o lingurita de mustar, faina si smantana, amestec bine si adaug bucatile de escalop pe care le las sa fiarba putin in sos. Escalopul il servesc cu piure de cartofi sau orez.

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

41 voturi

Ingrediente

  • 1,300 kg. carne de porc
  • 100 ml. ulei
  • 100 g. faina
  • 800 g. ciuperci proaspete
  • 75 g. unt
  • 100 ml. vin
  • 500 g. sos brun
  • 50 g. verdeata
  • 50 g. sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

2 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Porc dulce acrisor

Taiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata). Punem

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Gheorhe Manafu

Interesant

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui dulce acrisor in stil asiatic

Pui dulce acrisor in stil asiatic

Acesta nu este un preparat pe care il gatesc in mod curent si nici nu sunt o fana inraita a mancarii asiatice, in schimb acest preparat

0 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
File de pui cu piure gratinat

File de pui cu piure gratinat

Puiul: Spalam fileul de pui apoi il stergem cu un servet. Intr-un vas amestecam uleiul, boiaua de ardei, vinul, patrunjelul si busuiocul

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne