autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Escalop de porc cu ciuperci

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se transeaza carnea cate doua bucati la portie si se bate cu ciocanul de snitele, se presara cu sare. trece fiecare bucata prin faina si se prajeste intr o tigaie, in ulei. Dupa prajire se scot intr un vas, se toarna sosul deasupra si se fierbe la foc domol. Ciupercile se curata, se spala, se taie in felii si se calesc in untul incins. Cand sint gata, se pun peste escalop impreuna cu vinul. mai fierbe 10 minute.


Se servesc cu verdeata tocata marunt desupra si cu garnitura de salata verde sau de andive, dupa sezon.


Se recomanda vinul roze sec sau rosu demisec, dupa preferinta.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorhe Manafu , 09 martie 2014

    Interesant

  • Fara foto

    L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

    Unde gasesc sos brun si ce contine acesta?

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2009

    Este o reteta minunata, pe care o fac des, cu mici modificari... Nu pun vin iar dupa ce am prajit carnea, in sosul lasat adaug repede o lingurita de mustar, faina si smantana, amestec bine si adaug bucatile de escalop pe care le las sa fiarba putin in sos. Escalopul il servesc cu piure de cartofi sau orez.

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

41 voturi

Ingrediente

  • 1,300 kg. carne de porc
  • 100 ml. ulei
  • 100 g. faina
  • 800 g. ciuperci proaspete
  • 75 g. unt
  • 100 ml. vin
  • 500 g. sos brun
  • 50 g. verdeata
  • 50 g. sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Gheorhe Manafu

Interesant

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu ciuperci

Tocanita de pui cu ciuperci

Pieptul de pui il taiem fasiute lungi. Ceapa, ardeiul si ciupercile le taiem julienne. Nu le tocati marunt! Punem putin ulei in cratita,

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftele marinate cu tarhon

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam sa fiarba 15 minute si pasam rosiile.

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne