autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Escalop de porc cu ciuperci

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1,300 kg. carne de porc, 100 ml. ulei, 100 g. faina, 800 g. ciuperci proaspete, 75 g. unt, 100 ml. vin, 500 g. sos brun, 50 g. verdeata, 50 g. sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

41 voturi

Mod de preparare

Se transeaza carnea cate doua bucati la portie si se bate cu ciocanul de snitele, se presara cu sare. trece fiecare bucata prin faina si se prajeste intr o tigaie, in ulei. Dupa prajire se scot intr un vas, se toarna sosul deasupra si se fierbe la foc domol. Ciupercile se curata, se spala, se taie in felii si se calesc in untul incins. Cand sint gata, se pun peste escalop impreuna cu vinul. mai fierbe 10 minute.


Se servesc cu verdeata tocata marunt desupra si cu garnitura de salata verde sau de andive, dupa sezon.


Se recomanda vinul roze sec sau rosu demisec, dupa preferinta.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

escalop de porc cu ciuperci

Intr-o tigaie calim ciupercile, in ulei incins, la foc domol,adaugand cate putina apa, se fierb,

7 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Escalop de porc cu ciuperci

Spalam bucata de carne, o tamponam cu un servetel apoi o taiem felii potrivit de subtiri. Le batem

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorhe Manafu , 09 martie 2014

    Interesant

  • Fara foto

    L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

    Unde gasesc sos brun si ce contine acesta?

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2009

    Este o reteta minunata, pe care o fac des, cu mici modificari... Nu pun vin iar dupa ce am prajit carnea, in sosul lasat adaug repede o lingurita de mustar, faina si smantana, amestec bine si adaug bucatile de escalop pe care le las sa fiarba putin in sos. Escalopul il servesc cu piure de cartofi sau orez.

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

41 voturi

Ingrediente

  • 1,300 kg. carne de porc
  • 100 ml. ulei
  • 100 g. faina
  • 800 g. ciuperci proaspete
  • 75 g. unt
  • 100 ml. vin
  • 500 g. sos brun
  • 50 g. verdeata
  • 50 g. sare

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

L (Chef de cuisine)

Unde gasesc sos brun si ce contine acesta?



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iepure in sos de rosii

Iepure in sos de rosii

Portionam iepurele si tocam marunt legumele. Calim ceapa si usturoiul zdrobit, adaugam ardeiul apoi albitura si la sfarsit carnea. Punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Amestec mexican cu pui

Amestec mexican cu pui

Calim ceapa tocata, adaugam in continuare ardeiul cubulete, carnea și apoi legumele. Urmeaza condimentele și apa cat sa acopere ciocanelele.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne