Fasole batuta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Fasole batuta

Ingrediente

  • 500 g fasole
  • 6 cepe
  • 2 linguri bulion
  • morcov
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Spalam fasolea si o punem intr-o oala incapatoare, plina cu apa rece. O fierbem cca 15 minute, apoi aruncam apa, clatim fasolea cu apa fierbinte si o punem din nou la fiert, in oala plina cu apa fierbinte. Adaugam morcovii si ceapa taiate in bucati mari.

Fierbem fasolea cca 45-60 minute ( timpul variaza in functie de fasolea folosita) sau pana cand se inmoaie complet.

Scoatem boabele de fasole si legumele cu o paleta cu gauri si le punem intr-un vas incapator. Nu aruncam apa in care a fiert fasolea.

Facem fasolea cu masina de tocat sau cu mixerul,in cazul in care compozitia este prea densa mai adsugam din apa in care a fiert fasolea,dar putin cate putin ca sa nu devina prea lichida.

Luam celelalte 4 cepe,le taiem fideluta si le punem la prajit in ulei pana se rumenesc, apoi adaugam bulionul si mai lasam cateva minute amestecand bine.

Cand ceapa este gata luam tigaia si turnam cate putin ulei amestecand in fasole si apoi punem ceapa deasupra compozitiei,ornand frumos fasolea.

Se poate servi ca atare, eu am servit cu carnaciori prajiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise