autor:

COPILOU

» » Mancaruri cu carne

Fasole cu jambon

Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 mai 2010

Ingrediente
500g fasole verde sau galbena, o ceapa medie, 200g jambon, 1 lingura untura, 50g morcov ras, bulion, 1 lingura faina, condimente (piper, busuioc, boia iute, verdeturi a la provence), o legatura marar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pune ceapa la prajit in untura, cand aceasta se inmoaie sa pune si morcovul, cand ceapa este calita se pune jambonu si se lasa si el sa se prajeasca putin, se adauga condimentele si pe pune apa si bulionul si se lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se adauga fasolea si se lasa sa fiarba, cand fasolea a inceput sa fiarba se dizolva faina in putina apa si se adauga.


Dupa ce a fiert fasolea se adauga mararul si de da deoparte.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Ciorba de fasole cu jambon crud

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Jambonul se parleste daca mai trebuie,

31 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Rasol de porc la cuptor

Se pun la fiert ciolanele impreuna cu rasolul. Cand sunt aproape gata se scot se lasa la racit 10

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Simplu si bun.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Un deliciu,felicitari pentru reteta.Am adaugat si eu o poza cu fasolica mea cu ciolan afumat,sper sa o puna cei de la gustos.ro

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Chiar mi s-a facut pofta...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Delicioasa ! demult nu am mai facut...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte buna!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Foarte gustoasa!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      O mancarica buna.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      O reteta super faina!!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Interesanta mancarica!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500g fasole verde sau galbena
  • o ceapa medie
  • 200g jambon
  • 1 lingura untura
  • 50g morcov ras
  • bulion
  • 1 lingura faina
  • condimente (piper
  • busuioc
  • boia iute
  • verdeturi a la provence)
  • o legatura marar

Raporteaza reteta

Retete
de COPILOU

Omleta by copilou

Se taie ceapa si ardeiul marunt,sunculita fasii, iar cascavalul se da pe razatoare. Intr-o farfurie

7 voturi    3 comentarii
30h
Aperitive

Ciorba de urzici

Legumele se spala bine si se taie cubulete si se pun la fiert. Urzicile se curate bine si se spala,

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de aripioare

Se spala aripioarele si se pun la oparit, apoi se schimba apa, si se pun la fiert impreuna cu legumele. Legumele

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Estera Flori (Chef de cuisine)

Simplu si bun.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Lipii umplute cu salata de pui si avocado

Lipii umplute cu salata de pui si avocado

Se taie pieptul de pui cubulete, se asezoneaza cu sare ,piper, boia afumata si se trage la tigaie in ulei de masline. Din jumatate

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui cu ciuperci

Ostropel de pui cu ciuperci

Se taie puiul bucati si se frige in foartet putin ulei de masline ca sa prinda crusta aurie. In acelasi vas in care s-a fript puiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne