autor:

burdulea maria elena

» » Retete de post

Fasole frecata

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si iasa apa galbena, sa scurg aceasta apa si sa pun din nou la fiert fasolea cu apa rece.(Procedez asa si atunci nu sunt probleme cu stomacul). Acum adaug morcovii taiati rondele, o ceapa, patrunjelul verde, cateii de usturoi. Dupa ce fasolea a fiert bine, scurg apa intrun vas si folosesc robotul pt a mixa totul(fasolea + morcovii+patrunjelul, chiar si ceapa si usturoiul). Potrivesc de sare. Daca e prea consistent, mai adaug putina apa din vas, pana obtin consistenta dorita, apoi pun praful de cimbru. Pregatesc apoi prajeala, (este o reteta din Ardeal) astfel: restul de ceapa taiata solzisori se prajeste in ulei sa devina crocanta, stingem focul si adaugam imediat o lingurita sau doua de boia dulce pt culoare. Aceasta prajeala se aduga deasupra peste fasolea frecata. Cand nu postiti prajiti slanina.

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Varadi Silvia , 13 iulie 2010

    Ce bunatate ai facut.

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 27 iunie 2010

    Imi place intotdeauna.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Tare buna mai este !

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 18 mai 2010

      O mancare sanatoasa si satioasa.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Asa se face si in zona din care sunt eu , Barlad,judetul Vaslui.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Ce buna este ,tare mult imi place.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Asa se face si in familia mea,in Banat.I-mi place mult cu acritura!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Toata familia o mananca.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Multumesc pt aprecieri.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Gustoasa trebuie sa fie,nu are cum sa nu fie buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      O bunatate,iar prezentarea este super...

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 17 mai 2010

      Mirey, daca te uiti la mod de preparare la fel fac si eu mixez toata fiertura cu legume cu tot.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte gustoasa!Eu mixez un morcov si o bucatica de telina,care au fiert odata cu fasolea.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Azi, am gatit si eu fasole frecata si pt ca suntem in post, am pregatit prajeala cu ceapa, un catel de usturoi si in loc de boia, am pus doua linguri pasta de tomate. Am servit-o cu conopida murata si a fost un deliciu, incercati si voi.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Da, acum vine fasolea uscata din anul acesta si eu o sa fac sa ne saturam, ne place tare mult.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Doamne, Lenuta, mi-ai facut o pofta.....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Multumesc de aprecieri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Da, asa si este buna, dar pe langa mamaliguta si muratura(e f buna cu varza murata) iarna mai servim si costita sau carnati afumati de porc.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Foarte buna. Asa fac si eu. Noi mancam cu maaliga si muraturi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 400 g fasole alba cu boabe mari
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 6 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 sau 2 lingurite boia dulce
  • sare
  • 2-3 crengute de patrunjel verde
  • 1 sau 2 catei usturoi
  • un praf de cimbru(cine doreste)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    20 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Varadi Silvia

Ce bunatate ai facut.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Braduti

Braduti

Biscuitii se macina fin. Se topeste margarina si se amesteca toate ingredientele. Se dau la rece cca. 1 ora, dupa care se modeleaza

0 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri
Fasole batuta

Fasole batuta

Preparare Fasolea se lasa la inmuiat in apa rece 3-4 ore. Se spala si se pune la fiert; dupa ce da in 2-3 clocote se arunca apa si

12 voturi    10 comentarii
2h
Retete de post